Росія відреагувала на пам’ятник Мазепі, порівнявши Порошенка з крематорієм

 

Голова комітету Державної думи РФ з безпеки і протидії корупції Ірина Ярова заявила, що відкриття в Полтаві пам’ятника гетьману Івану Мазепі виглядає як зрада президентом Петром Порошенком українського народу.

“Єдине, що працює справно в Україні завдяки політиці Порошенка, – це крематорій для знищення гідності та історичної правди. І пам’ятник Мазепі, і чергова, як кажуть в Україні, брехня на адресу Росії, невдало вкинута через ООН, – все це, особливо напередодні Дня Великої Перемоги, виглядає як особиста зрада Порошенком українського народу”, – цитує Ярову російська агенція ТАСС.

Як повідомлялося, вчора, 7 травня, президент України Петро Порошенко відкрив у Полтаві пам’ятник Івану Мазепі, який у 1709 році уклав союз зі Швецією проти Росії. Порошенко назвав гетьмана “справжнім символом українського опору Росії”. “Тут вам не «русский мир», тут – український світ!” – наголосив президент.

Читайте також:
Цирк Перемоги на дроті. Культ 9 травня в Росії переріс в офіційну клоунаду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна