В окупованому Криму заговорило україномовне радіо

 

Відсьогодні в Чонгарі Херсонської обл., що на межі з тимчасово анексованим Росією Кримом, на частоті 101,4 мГц розпочинається тестове мовлення Першого каналу Українського радіо.  Про це повідомив, посилаючись на власні джерела, Валерій Юрченко, заступник директора виконавчого філії НТКУ “Центральна дирекція “Українське радіо”, передає прес-служба Держкомтелерадіо.

З його слів, передавач потужністю 1 кВт дозволить слухати українські програми не лише в Генічеському районі та решті південної частини Херсонщини, а також покриватиме північ Кримського півострова.

У свою чергу  губернатор Херсонщини Андрій Гордєєв, зазначив, що у найближчому майбутньому потужність передавача буде збільшена до 5 кВт. Це дасть можливість “дістати до Сімферополя“.

Читайте також:
Марне радіоперехоплення: окупанти на Донбасі не розуміють української

Почало мовлення військове радіо “Армія FM”. Поки що – із сайту з літерою Ё на емблемі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна