Під Авдіївкою загинули двоє “дідів” батальйону “Айдар”

 

У 24-му окремому штурмовому батальйоні “Айдар” Сухопутних військ Збройних сил України сьогодні, 23 травня, загинули двоє бійців.

“У нас двоє загиблих. З старої гвардії “Айдару”. Дядя Коля Рівненський (Микола Кулиба) і Ворон старий (Баула), обидва з 2 афганської штурмової роти”, – ідеться в повідомленні на сторінці добровольчого батальйону у “Фейсбуці”.

“У Ворона наказ на звільнення вже був на руках. Дядя Коля Рівненський теж мав іти на дембель,
написав заяву на звільнення, але його вмовили залишитися”, – зазначили в батальйоні.

Причиною загибелі бійців “Айдару” стала міна в районі промзони Авдіївки.

ОНОВЛЕНО. Згодом сайт DT.ua з посиланням на волонтерів, які контактують з військовими на місці подій, повідомив: крім двоє бійців ЗСУ, що загинули внаслідок вечірнього обстрілу промозни, ще вісім отримали поранення.

“У нас двоє 200-х і вісім 300-х. Терористи валять сильніше звичайного. Лягають міни калібром 82 і 120 міліметрів. Обстріл почався під вечір. Близько 20:30 у нас вже були перші втрати”, – розповіли співрозмовники, додавши, що поранені доставлені до лікарні Красноармійська (нова назва – Покровськ).

Нагадаємо, за даними штабу АТО, за минулу добу, 22 травня, загинув один український військовий, ще троє отримали поранення. Це сталося в районі Авдіївської промзони в результаті мінометного обстрілу.
Ще один наш військовий, за даними ЛугОВЦА, загинув унаслідок обстрілу бойовиками в районі міста Щастя.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна