Проросійський кандидат у президенти Австрії визнав поразку

 

Проросійський ультраправий кандидат Норберт Гофер все ж програв президентські вибори в Австрії. Про це заявив міністр внутрішніх справ країни Вальфганг Соботка, пише Kurier.

Так, Гофер отримав 49,9% голосів виборців у другому турі, тоді як його суперник Александер ван дер Беллен – 50,1%.

Розрив між кандидатами становив всього тисячу голосів, тому вранці уже повідомляли про можливу перемогу Норберта Гофера.

Проте згодом з’явилося повідомлення, що вибори виграє Ван дер Беллен з перевагою 16,3 тис. голосів. Вирішальну роль відіграли голоси, передані поштою.

Повідомляється, що Гофер вже визнав свою поразку на виборах.

“Звичайно, мені сумно. Я б із задоволенням дбав про вас як президент в нашій чудовій країні”, – написав він на своїй сторінці у Facebook, інформує “Європейська правда“.

У першому турі виборів Гофер набрав близько 36%, Ван дер Беллен – 20%.

Зазначимо, Гофер належить до крайньоправої Партії свободи, яка відома найбільшою симпатією до Росії серед усіх політичних сил Австрії.

Александр Ван дер Беллен має 72 роки, він уродженець Відня, колишній соціал-демократ. У 1997-2008 роках він був лідером австрійської партії “Зелені – Зелена альтернатива”. На виборах президента-2016 балотувався як незалежний кандидат.

Читайте також:
Проросійський націоналіст перемагає на президентських виборах в Австрії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна