Проросійський націоналіст перемагає на президентських виборах в Австрії

 

За попереднім підрахунком голосів на президентських виборах в Австрії перемагає ультраправий проросійський кандидат Норберт Гофер. Про перемогу Гофера за підсумками підрахунку 100% бюлетенів сьогодні, 23 травня, повідомляє сайт міністерства внутрішніх справ Австрії, пише “Європейська правда”.

Норберт Гофер набрав 51,9% голосів і переміг майже в усіх землях Австрії.

За його опонента, Александера ван дер Беллена, якого підтримували усі партії, окрім ультраправої Партії свободи, віддали голоси 48,1% виборців.

Видання Kurier зазначає, що ці результати не включають тих, хто проголосував поштою, а це – близько 700 тисяч листів. Їх підрахують в понеділок.
Розрив між кандидатами складає більш як 140 тисяч голосів, тому теоретично результати ще можуть змінитися після підрахунку поштового голосування.

Зазначимо,  що під час кампанії Гофер висловився за термінове зняття санкцій з Росії, за співпрацю в енергетичній сфері і за розв’язання українсько-російської кризи на основі “права народів на самовизначення”.

Читайте також:
Посол України: Віце-спікер парламенту Австрії приміряв
косоворотку російського націоналіста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна