Лише на Тернопільщині учасникам АТО дали більш як 1,5 тисячі земельних ділянок

 

У Тернопільській області учасники бойових дій на Донбасі отримали у власність 1533 земельних ділянок загальною площею 300 гектарів. Землі призначені для будівництва, садівництва, ведення особистого селянського господарства, повідомляє Урядовий портал з посиланням на Держслужбу геодезії, картографії та кадастру.

У Головному управлінні Держгеокадастру області ухвалили 1882 рішення про надання військовослужбовцям у власність земельних ділянок. Землі розташовані поза межами населених пунктів. Учасники АТО планують використовувати ділянки переважно для ведення садівництва (664), особистого селянського господарства (109).

Ще 760 земельних ділянок у межах населених пунктів військовим надали за рішеннями місцевих рад Тернопільщини. Землі використають здебільшого для будівництва житлових будинків та господарських споруд.

Загалом із початку запровадження ініціативи про забезпечення землею, учасники АТО на Тернопільщині отримали 3146 дозволів на розробку документації із землеустрою для відведення землі.
“Військові отримають ділянки загальною площею 1173,4 гектари. Наразі триває процес оформлення у власність”, – ідеться в повідомленні.

Землевпорядники визначили на території Тернопільщини 155 ділянок загальною площею більше однієї тисячі гектарів, які можуть бути передані учасникам АТО у власність. З інформацією про зарезервовані землі можна ознайомитись у графічному альбомі-атласі, що розміщений на веб-сайті Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області.

Урядовий портал нагадує, що надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Читайте також:
Міноборони повідомило, скільки військових отримали статус учасника бойових дій.
Які пільги дає УБД

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна