Ціна питання – вхідні двері: на Тернопільщині затримали працівника ТЦК, який брав хабарі будматеріалами

Нацполіція викрила співробітника Тернопільського військкомату, який взяв хабар від ухилянта будматеріалами.

Про це у середу, 20 березня, повідомили Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону та Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції.

“Штаб-сержант систематично брав хабарі товаром з крамниці в обмін на обіцянку звільнити від служби у армії. Співробітника ТЦК затримали оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки та слідчі поліції Тернопільщини”, – йдеться в повідомленні НПУ.

У поліції кажуть, що, користуючись своїм службовим становищем та доступом до відомчих баз, військовослужбовець пропонував чоловікам призовного віку допомогти уникнути мобілізації. За гроші фігурант обіцяв видалити з баз даних інформацію про факт вручення повістки та не прибуття до військкомату військовозобов’язаних. Свою послугу оцінював у 20-40 тисяч гривень.

Щоб залишатися непоміченим, хабарник вигадав власну корупційну схему. Ухилянти йшли оплачувати у крамниці обраний зловмисником товар, зокрема і будматеріали, після чого передавали йому чек та накладну. З цими доказами оплати фігурант або безперешкодно забирав товар, або повертав собі кошти за нього, зазначають в НПУ.

Водночас прокуратура повідомляє про один задокументований факт щодо вищевказаного фігуранта: 31-річний штаб-сержант ТЦК висунув військовозобов’язаному вимогу щодо купівлі у його помешкання вхідних дверей за майже 24 тисячі гривень.

Правоохоронці затримали ділка 17 березня. Повідомляється, що штаб-сержанту оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою Кримінального кодексу України.
За скоєне він може провести за ґратами до 10-ти років.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави, зазначають у прокуратурі.

Читайте також:
Офіцером, якого затримало ДБР під час отримання 600 тис. грн хабаря, виявився Народний герой України “Грек”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна