Офіцером, якого затримало ДБР під час отримання 600 тис. грн хабаря, виявився Народний герой України “Грек”

Військовослужбовцем, якого 12 жовтня затримали в Дніпрі працівники Державного бюро розслідувань спільно з Нацполіцією, був 49-річний Юрій Ульшин на псевдо “Грек”.

Про це “Новинарні” стало відомо із власних джерел в правоохоронних органах.

Як раніше інформувало ДБР, старший лейтенант встановив “таксу” за безперешкодне нарахування бойових виплат чотирьом підлеглим, які виконували бойові завдання. У кожного підлеглого він вимагав по 150 тисяч гривень. Офіцера затримали під час отримання 600 тисяч хабаря.

Йому повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними “Новинарні“, після затримання вже відбулося перше судове засідання, на якому підозрюваному встановили заставу в розмірі 800 тисяч гривень, і він був готовий її сплатити. Державне бюро розслідувань подало апеляцію. Судове засідання з цього приводу має відбутися наступного тижня.

У Національній поліції Дніпропетровської області також зазначили, що, окрім 600 тисяч гривень, у Юрія Ульшина вилучили два пістолети, антидронову рушницю та інші речові докази.

Фото із затримання:

затримання ДБР - Юрій Ульшин Грек_2 затримання ДБР - Юрій Ульшин Грек_1 затримання ДБР - Юрій Ульшин Грек
<
>

Крім цього, під час обшуку за його місцем мешкання виявили 20 нових коптерів, зарядну станцію EcoFlow та патрони.




Як відомо, Юрій Ульшин “Грек” пішов на війну добровольцем у 2014 році. У 2018-му був поранений узимку 2018 року на позиції на шахті “Бутівка”. Тоді ж отримав громадську відзнаку “Народний герой України”.
Служить у в/ч А1872. У 2023 році отримав чергове військове звання – старший лейтенант.

Читайте також:
У Дніпрі військовослужбовець встановив “таксу” за нарахування бойових виплат підлеглим: хотів понад пів мільйона. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна