Довгострокова віза Румунії для українців тепер безплатна

 

Україна та Румунія домовилися про скасування плати за оформлення довгострокових (національних) віз. відповідну міжурядову угоду було підписано 6 травня під час робочої зустрічі міністрів закордонних справ двох країн, повідомляє прес-служба МЗС.

Завдяки цій угоді, українці та румуни зможуть безкоштовно отримувати дозволи на в’їзд та перебування в іншій країні (українці, відповідно, в Румунії, а румуни – в Україні) строком понад 90 днів.

Робоча зустріч міністрів закордонних справ України Павла Клімкіна та його румунського колеги Лазаря Коменеску відбулася в смт. Солотвино Тячівського району Закарпатської області.

У рамках цієї зустрічі міністри разом із головою Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадієм Москалем урочисто відкрили консульство Румунії в Солотвино.

Окрім того, сторони обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва, приділивши особливу увагу питанням транскордонної та регіональної співпраці, розвитку інфраструктури українсько-румунського державного кордону, вирішенню освітніх та культурних проблем української національної меншини в Румунії та румунської – в Україні, повідомляє МЗС.

Читайте також:
Порошенко в Румунії домовився, що Україна імпортуватиме звідти газ

Угорщина вимагає безвізовий режим для України “негайно”.
Вишеградська четвірка теж підтримує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна