Угорщина вимагає безвізовий режим для України “негайно”. Вишеградська четвірка теж підтримує

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що керівники МЗС Вишеградської четвірки підтримують надання Україні безвізового режиму з ЄС.
“Вишеградська четвірка надає й надаватиме повну підтримку безвізовому режиму України з ЄС. Це дуже по-сусідськи”, – написав Клімкін учора, 4 травня, в “Твіттері” після зустрічі міністрів закордонних справ Вишеградської четвірки (Польща, Чехія, Угорщина, Словаччина) та країн “Східного партнерства” у Празі.

При цьому міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто закликав Євросоюз надати Україні безвізовий режим “буквально негайно”.
Про це Сіярто сказав після зустрічі у “вишеградському форматі” в інтерв’ю “Радіо Свобода“.

“Україна повинна отримати безвізовий режим з ЄС негайно. І коли я кажу “негайно” – я саме це й маю на увазі. Я не маю на увазі в інституційному плані, а я маю на увазі те, що кажу – негайно. Україна і Грузія виконали всі вимоги, і тому безвізовий режим має бути їм наданий якнайшвидше”, – сказав Сіярто.

Як відомо, 20 квітня Європейська комісія внесла законодавчу ініціативу до Європарламенту і Ради ЄС, аби скасувати короткострокові візи для громадян України. Перед тим у Брюсселі визнали, що Київ виконав усі вимоги для візової лібералізації.

Водночас нещодавно ЗМІ повідомили, що Європарламент може голосувати за введення безвізового режиму з Україною і Грузією у вересні, а не в травні, як це передбачалося раніше.

Читайте також:
Єврокомісія пропонує механізм зупинки безвізового режиму – зокрема й для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна