Троє “водолазів” потонули з контрабандними цигарками, з початку року затримали вже 35, – ДПСУ

 

З початку 2016 року зафіксовано щонайменше три випадки загибелі контрабандистів, які намагалися під водою переправити цигарки через кордон України. Про це повідомив сьогодні, 5 травня, на брифінгу речник Державної прикордонної служби Олег Слободян.

Про це він розповів, коментуючи новину про затримання прикордонниками Мукачівського загону в Закарпатській області двох контрабандистів-“водолазів”.
Правопорушників у гідрокостюмах і з пакунками контрабандних сигарет затримали за 10 метрів від кордону з Румунією, повідомляє сайт Державної прикордонної служби України.

“Водолази” документів прикордонникам не надали й назвалися громадянами України. Пакунки із 2 тисячами 300 пачок сигарет марки Compliment вони планували переправити водним каналом Ботар, по якому проходить кордон.

За словами Олега Слободяна, таких “водолазів” – місцевих мешканців у гідрокостюмах з аквалангами, які переправляли контрабанду підводним шляхом, – з початку року було затримано загалом 35 осіб.

А також виловлено три трупи таких самих правопорушників, яким пощастило менше.

“Причина їх загибелі – невідома. Ці люди загинули під час переправлення через річку Тиса. Рухаються вони, як правило, вночі, трупи були виявлені з румунського боку через тривалий час після загибелі. Чому загинули – вже не встановиш”, – констатував речник Держприкордонслужби.

Читайте також:
Копачі бурштину перешкоджають демаркації кордону з Білоруссю. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна