Офшорний “гаманець” Путіна виступив з оркестром у звільненій від ІДІЛ Пальмірі

 

Симфонічний оркестр Маріїнського театру (Росія) під керівництвом Валерія Гергієва у четвер, 5 травня, виступив у стародавньому сирійському місті Пальміра, нещодавно звільненому від бойовиків “Ісламської держави”.
Разом з оркестром виступив також віолончеліст Сергій Ролдугін, якого називають особистим другом президента РФ Володимира Путіна, повідомляє російська служба ВВС.

Нагадаємо, саме Ролдугіна в міжнародному журналістському розслідуванні “Панамські архіви” називають власником тіньової офшорної імперії з активами обсягом більш як 2 млрд. доларів. Багато хто припускає, що Ролдугін – таємний скарбник Путіна.

У Пальмірі віолончеліст-мільярдер зіграв “Кадриль” Родіона Щедріна.

Сергій Ролдугін під час концерту "Молитва за Пальміру". Фото АР

Сергій Ролдугін під час концерту “З молитвою за Пальміру”. Фото АР

Диригент і художній керівник “Маріїнки” Гергієв – також відомий прихильник Путіна. У 2012 році він виступав його довіреною особою під час президентської кампанії, а в 2014-му підписав звернення російських діячів культури на підтримку зовнішньої політики Путіна щодо України.

Сам президент Росії звернувся до учасників концерту “З молитвою про Пальміру” за посередництвом відеозв’язку.
Як повідомляє російська агенція “Інтерфакс”, Путін  наголосив, що ця акції – данина пам’яті “всіх жертв терору, незалежно від місця і часу скоєння злочинів проти людяності”.

“Це надія не тільки на відродження Пальміри як надбання людства, але й на позбавлення сучасної цивілізації від цієї страшної зарази – міжнародного тероризму”, – заявив кремлівський очільник.

Як повідомляла Новинарня“, війська сирійського уряду за підтримки сил Росії з повітря наприкінці березня відбили Пальміру у бойовиків терористичного угруповання “Ісламська держава”, які захопили його в травні 2015 року.

Стародавнє місто Пальміра, яке є одним із найбільших архітектурних комплексів у світі, внесене в перелік об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також:
Російська авіація розбомбила лікарню в Алеппо

Нові бої в Алеппо призвели до десятків жертв. Скликається Радбез ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна