Російська авіація розбомбила лікарню в Алеппо

 

Авіаудари Повітряно-космічних військ Росії та військ Асада зруйнували лікарню в сирійському місті Алеппо, якою опікувалася канадська неприбуткова організація UOSSM-Canada.
Про це повідомили у канадській філії Союзу з медичної допомоги та полегшення (Union of Medical Care and Relief Organization), передає Укрінформ.

“Авіаудари РФ та сирійського режиму розбомбили у п’ятницю, 29 квітня, Центр з надання первинної медичної допомоги Аль-Марджех у Алеппо, який підтримується і управляється канадською неприбутковою організацією UOSSM-Canada”, – заявили в Союзі.

На щастя, внаслідок обстрілу ніхто не постраждав, оскільки на момент авіанальоту лікувальний заклад був порожнім.

В організації наголосили, що протягом останніх двох років передали медичного обладнання та ліків цьому та іншим лікувальним закладам у Сирії на мільйони доларів.

“Аль-Марджех був повністю зруйнованим і став уже другим цивільним військовим об’єктом, що зазнав авіанальоту протягом останніх трьох днів. Медичні установи стали головними цілями запеклих авіаударів в Алепо”, – зазначили у Союзі.

У UOSSM-Canada додали, що з часу відкриття лікарні Аль-Марджех у 2014, вона надавала допомогу внутрішньо переміщеним особам “незалежно від їх раси, релігії чи політичної належності”.

“Лікувальний центр надав 46 338 консультацій, 82% з яких – жінкам та дітям”, – підкреслили у благодійній організації.

Союз з медичної допомоги та полегшення було утворено у Франції в 2012 році для надання медичної допомоги у охоплених війною регіонах Сирії.

Раніше генеральне консульство Росії в Алеппо потрапило під мінометний обстріл. Про це йшлося у коментарі МЗС РФ,
Інцидент стався 28 квітня близько 15 години за московським часом. На територію російського Генконсульства впала одна міна, ще три вибухнули біля огорожі із зовнішньої сторони. Загиблих і постраждалих немає.
У МЗС РФ також заявили, що, за їхніми даними, обстріл генконсульства здійснювався бойовиками “Джабхат ан-Нусри” та союзних із нею угруповань.

Читайте також:
Путін дав “Героя РФ” коригувальнику, якого в Сирії знищила російська авіація

Нагадаємо, Росія почала військово-повітряну операцію в Сирії, охопленій громадянською війною, 30 вересня 2015 року.
США, Британія та інші країни НАТО заявляють, що основною ціллю російських військових є не терористи, а помірна опозиція до президента Башара Асада. Правозахисні організації також звинувачували Москву в загибелі мирних жителів і руйнуванні цивільної інфраструктури.
За висновком Джорджа Сороса, авіаударами по мирних цілях у Сирії Росія провокує збільшення потоку біженців із цієї країни та загострення кризи мігрантів у Європі.

14 березня Путін дав наказ про виведення переважної частини військ РФ із Сирії, однак американська розвідка заявила, що росіяни натомість ще більше розширюють свою військову інфраструктуру в Сирії.

Читайте також:
Російських найманців в “ДНР/ЛНР” перевербовують для війни в Сирії, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна