Чому спалахнула бійка на матчі “Шахтар” – “Динамо”. ВІДЕО

 

У матчі 24-го туру чемпіонату України з футболу “Шахтар” у Львові обіграв “Динамо” – 3:0.
Гра не мала турнірного значення, адже динамівці забронювали золоті медалі раніше.
Гірники грали напіврезервним складом.

Після третього голу “Шахтаря” на полі спалахнула масова бійка за участю гравців навіть із лави запасних. Також на поле вибігли тренери.

За цю бійку арбітр Можаровський дав червону картку динамівцю Андрію Ярмоленку і жовті – гірнику Тарасу Степаненку та динамівцю Домагою Віді. Крім того, суддя вилучив “шахтаря” Олександра Кучера з лави запасних, а також тренера Мірчу Луческу.

Чому виникла бійка? На 79-й хвилині, коли гірники забили третій гол у ворота київської команди, динамівцям не сподобалося, що Степаненко показав трибуні з уболівальниками з Києва емблему “Шахтаря” на своїй футболці.
Степаненка спершу штовхнув Гонсалес, а Ярмоленко вдарив ззаду по ногах. Кучер у загальній штовханині вдарив Ярмоленка у відповідь, той упав. Загальна штовханина і суперечки тривали дві хвилини.

Варто зазначити, що через місяць гравцям обох команд належить зустрітися в таборі національної збірної на Євро-2016…

Цей жест Тараса Степаненко спровокував динамівців на бійку

Цей жест Тараса Степаненко спровокував динамівців на бійку

Тарас Степаненко, захисник “Шахтаря” і збірної України:
– Ми забили третій м’яч, і я показав трибунам емблему “Шахтаря”. Жодного знаку, який би показував неповагу до клубу “Динамо” або якихось людей, я не пред’являв. Подивіться повтор або ті речі, що зазвичай дивляться в таких випадках. Я побіг, спочатку отримав один удар по ногам, підвівся, потім отримав другий удар.
Як я розумію, удар завдав Андрій Ярмоленко. Так от, я скажу на всю країну, що моя дружба з Андрієм Ярмоленко закінчилася. Цей епізод був навмисний, і він міг зламати мені коліно. Так, попереду ігри за національну збірну, і потрапляння в команду буде залежати від тренерів. Коли я на полі, я віддам за збірну всі сили, але за межами футбольного поля я з партнерами спілкуватися не зобов’язаний.

Мірча Луческу, головний тренер донецького “Шахтаря”:
– Лишився дуже неприємний осад. Таке враження, що наприкінці матчу ми були на якійсь кориді. Степаненко не зробив нічого кримінального. Він просто поцілував емблему свого клубу, що робить багато хто. Не показував жодних інших жестів, які могли б принизити суперника, повернувся на поле. І тут почалося… Гонсалес його вдарив. Незрозуміло. Біг до нього… Напевно, потрібно було тоді завершити матч, аби не допустити кров, до якої таки дійшло. Звичайно, потім на поле вискочили інші гравці, щоби захистити своїх колег, друзів. Не можу зрозуміти, за що Степаненка було вилучено. За те, що він поцілував свою емблему? Ненормальна реакція. Я протягом своєї кар’єри не бачив подібної реакції футболістів на такий елементарний ігровий момент.

Сергій Ребров, головний тренер київського “Динамо”:
– Що трапилося на полі в моменті з бійкою?.. Напевно, неправильно повівся гравець “Шахтаря”, який побіг до нашої трибуні і почав показувати значок клубу. Він спровокував конфлікт. Що було далі? Це все було негарно. На жаль, емоції переповнювали футболістів однієї і іншої команди.

«Шахтар» (Донецьк) – «Динамо» (Київ) – 3:0

Чемпіонат України – 2015/16. 24-й тур.
1 травня 2016 року. Львів. «Арена Львів». +12 градусів. 6 597 глядачів
Голи: 1:0 Едуардо (33), 2:0 Нем (73), 3:0 Едуардо (78)

«Шахтар»: Каніболоцький, Кобін, Ордець, Кривцов, Шевчук, Степаненко (к), Малишев, Нем (Марлос, 76), Коваленко, Бернард (Тайсон, 76), Едуардо
Запасні: Сарнавський, Кучер, Ісмаїлі, Ракицький, Феррейра
Головний тренер: Мірча Луческу

«Динамо»: Шовковський (к), Данило Сильва, Віда, Хачеріді, Антунеш, Рибалка, Велозу (Сидорчук, 78), Гармаш (Буяльський, 46), Ярмоленко, Гусєв (Гонсалес, 46), Мораес
Запасні: Рудько, Яковенко, Петрович, Теодорчик
Головний тренер: Сергій Ребров

Попередження: Гармаш (40), Ярмоленко (42), Хачеріді (45+1), Степаненко (50), Ордець (58), Едуардо (69), Кобін (69), Рибалка (82), Віда (83)

Вилучення: Ярмоленко (81, друге попередження), Степаненко (81, друге попередження)
Арбітр: Юрій Можаровський

Поразку своєї команди з рахунком 0:3 Сергій Ребров пояснив так: “Я не хочу нікого звинувачувати, напевно, винен я, що не визначив – у деяких хлопців немає цієї мотивації. Але нічого страшного. Ми стали чемпіонами за три тури до кінця чемпіонату. Удвічі почесно вигравати чемпіонат у тієї команди, яка обіграла нас два рази. Минулого тижня ми закінчили чемпіонат, були вечірки, були дні народження. Хлопці розслаблялися, це абсолютно нормально”.

Мірча Луческу у свою чергу заявив, що його команда все одно найсильніша, адже двічі обіграла “Динамо”. При цьому кияни вочевидь стимулюють суперників “Шахтаря”, і “є такі команди, які проти “Динамо” грають не на повну силу, а проти нас убиваються, ламають нам ноги”. Через це “Дніпро” двічі обіграв гірників, а динамівцям – двічі програв.

Поруч з емблемою “Шахтаря” на футболках гравців зараз можна бачити напис “80… 1936 – 2016” – на честь 80-річного ювілею донецького ФК.

Варто зазначити, що “класичне дербі” 1 травня у Львові зібрало лише 6497 глядачів. Це найгірший показник для домашніх матчів “Шахтаря” проти “Динамо” за останні 18 років.

29 листопада 1998-го візит “Динамо” в гості до гірників зібрав на трибунах ЦС “Шахтар” 6000 глядачів.
В “українському класико” в Києві менше 6,5 тисяч останнього разу збиралося в Києві 11 листопада 2007-го – 5000 глядачів.
Антирекордом є матч 1 вересня 1997 року, коли подивитися матч між киянами і донеччанами на трибунах стадіону “Динамо” прийшло всього 3 тисячі глядачів.

Читайте також:
Президент “Динамо” хоче якнайшвидше грати на “Донбас-арені”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна