На спеціальному Радбезі ООН Франція цілковито підтримала Україну

 

Україна закликала Раду безпеки ООН вимагати від Російської Федерації відновлення прав кримських татар. Про це заявив заступник міністра – керівник апарату Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко під час засідання Радбезу Об’єднаних Націй з питань України у Нью-Йорку в четвер, 28 квітня, ввечері.

Засідання Ради безпеки ООН за ініціативою України анонсував напередодні президент Петро Порошенко. “Причина: погіршення безпекової ситуації на Донбасі та невиконання Росією Мінських домовленостей”, – ішлося у повідомленні на сайті президента.

Представник МЗС звернув увагу, що культура та мова кримських татар опинилися під загрозою зникнення після окупації Росією Криму, а діяльність Меджлісу кримськотатарського народу була заборонена.

Пристайко зазначив, що окупаційна влада Криму відкрила близько 130 кримінальних справ проти кримських татар, 20 представників кримських татар були викрадені, а 9 – зникли без вісти.

“Я закликаю Раду безпеки вимагати від Російської Федерації відновлення прав кримських татар”, – заявив Вадим Пристайко, звертаючись до учасників відкритого засідання РБ ООН.

Франція не змінить свою позицію щодо необхідності відновлення влади України в Криму та контролю над усім українсько-російським кордоном.
Про це на засіданні повідомив постійний представник Франції в ООН Франсуа Делатр.

“Врегулювання кризи на сході України є основною метою для Франції. Спільно з Німеччиною ми продовжуємо постійну роботу з посередництва у «нормандському форматі» для того, щоб вийти на повне врегулювання кризи між Україною і Росією в рамках Мінських домовленостей», – цитує посла Франції в ООН агентство УНІАН.

“Наша мета полягає в тому, щоб повернути контроль України за усім міжнародно визнаним кордоном, що також стосується відновлення влади України в Криму, і в зв’язку з цим наша позиція, яка відповідає міжнародному праву, не зміниться”, – додав Делатр.

Читайте також:
Хто в парламенті Франції голосував за зняття санкцій з Росії і що це означає

Пауер на Радбезі ООН: На Донбасі немає умов для виборів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна