Порядок в Одесі охоронятиме “Азов”, по всій Україні посилено роботу поліції

 

Бійці полку “Азов” допомагатимуть охороняти громадський порядок в Одесі на “травневі свята”. Станом на 27 квітня в місто вже прибуло що щонайменше 300 бійців “Азова” з Маріуполя, повідомляє “Українська правда”.

За інформацією видання, зокрема, військовослужбовці частини 3012 Нацгвардії перебувають в Одесі від середи. Вони мають у своєму розпорядженні легку бронетехніку.

У соцмережах обговорюють фото “азовців”, які їдуть в Одесу. “На майовку на море приїхали. Не буде там ніяких провокацій. Провокаторів, надіюсь, просто постріляють як собак”, – пише у “Фейсбуці” волонтер Роман Сініцин.

Як заявив командувач Нацгвардією Юрій Аллеров, до 12 травня Національна гвардія України працюватиме в режимі підвищеної готовності.

“З 25-го квітня по 12 травня Нацгвардія працює в режимі підвищеної готовності. Посилений варіант несення служби пов’язаний із тим, щоб забезпечити громадський спокій наших громадян. На всі прояви, які будуть, буде відповідне реагування”, – наголосив Аллеров на брифінгу очільників силових структур у Києві, присвяченому роботі правоохоронців у період “травневих свят”.

Одесі на цьому брифінгу було приділено особливу увагу, адже на 2 травня припадають роковини трагічних подій 2014 року, коли в результаті протистояння між представниками радикальних патріотичних рухів та проросійських сепаратистських сил загинуло близько 40 людей.
Читайте також:
В Одесі – провокації з георгіївськими стрічками й російським триколором
За словами заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового, МВС зробить усе, щоб не допустити провокацій в Одесі 2 травня.

“Щодо Одеси я хотів би сказати не як заступник міністра, а як громадянин, що народився в цьому прекрасному місті, що будь-яка, навіть найбільш запалена амбіція, яким би благородним соусом вона не покривалася, абсолютно нічого не варто, якщо пролито хоч краплю крові. Це буде кваліфікуватися перш за все як злочин. І ми зробимо все для того, щоб не дати шансу “розхитати” ситуацію в Одесі, як і в будь-якому регіоні нашої країни“, – наголосив Яровий.

За його словами, для забезпечення правопорядку створено оперативні штаби, відбувається координація дій зі Службою безпеки України та Генпрокуратурою.

Також з 30 квітня на посилений режим несення служби буде переведено поліцію по всій Україні. Відповідне розпорядження видала голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе.

Вона також повідомила, що у Великодню ніч та 1 травня наряди поліції будуть виставлені біля понад 15 тисяч церков в Україні, де відбуватимуться пасхальні богослужіння. У ци нарядах буде задіяно близько 23 тисяч поліцейських, зазначила Деканоїдзе.

Як повідомляла Новинарня, раніше голова Одеської обласної держадміністрації Михеїл Саакашвілі звернувся до президента Петра Порошенка з проханням ввести в Одесу підрозділи Національної гвардії.

Перед тим у місті “тітушки” розгромили наметове містечко протестувальників, що вимагають відставки мера Одеси Геннадія Труханова, ще раніше з гранатомета обстріляли відділення банку “Південний”.

Читайте також:
Порошенко на заклик Саакашвілі вводить в Одесу тисячу Нацгвардії і НП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна