Саакашвілі закликав президента ввести в Одесу Нацгвардію

 

Голова Одеської обласної держадміністрації Михеїл Саакашвілі звернувся до президента Петра Порошенка із проханням ввести в Одесі підрозділи Національної гвардії.
Про це він сказав під час свого звернення, оприлюдненого у вівторок на його сторінці в соцмережі.

Саакашвілі нагадав, що “сьогодні вночі в Одесі “тітушки” побили протестуючих біля міської мерії” (розігнали наметове містечко проти мера Труханова).
За словами голови ОДА, це було здійснено за підтримки мерії і в “найгірших традиціях 2013 року”.

“Вчора в Одесі відбувся обстріл одного з центральних банків з гранатомета, і, як це буває за традицією, винуватець, як завжди, не знайдений. Не знайдений, бо місцеве СБУ замість того, щоб займатися сепаратистами… останні місяці зайняте тільки одним – переслідуванням команди реформаторів, збиранням компромату на мене та інших”, – заявив Саакашвілі.

Він нагадав, що після звільнення Сакварелідзе і Стоянова “Одеса лишилася без прокурора”.
За словами Саакашвілі, місцева прокуратура “повністю дезорганізована”, а поліція не отримує достатньої підтримки.

“Я хочу напередодні сумної річниці 2 травня і на фоні того, що вороги України готуються… звернутись до президента України і ще раз вимагати допомогти нам навести порядок”, – сказав голова ОДА.

“Я прошу президента, без усякої затримки, ввести в Одесу частини підрозділів Нацгвардії України і додаткові підрозділи поліції”, – заявив він.

Крім того, Михеїл Саакашвілі просить Порошенка і СБУ зацікавитися російським громадянством і лояльністю до Росії “мера Одеси Труханова і його партнерів”.

Читайте також:
Мер Одеси принаймні з 2002 року є громадянином Росії

“Партія Саакашвілі”: пауза після проміжної поразки

Порошенко став на бік Саакашвілі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна