Порошенко на заклик Саакашвілі вводить в Одесу тисячу Нацгвардії і НП

 

Президент Петро Порошенко відреагував на сьогоднішнє звернення голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі й розпорядився ввести в Одесу додаткові сили Нацгвардії і поліції. Про це в соцмережі повідомив сам очільник Одеської облдержадміністрації.

“Президент доручив керівнику Національної поліції і начальнику Національної гвардії ввести в Одесу додаткові підрозділи до 1000 чоловік для захисту громадського порядку у місті”, – написав Саакашвілі.

Нагадаємо, сьогодні, 26 квітня, він виклав у “Фейсбуці” відеозвернення, в якому закликав Петра Порошенка ввести в Одесі додаткові сили Національної гвардії і Нацполіції.

Михеїл Саакашвілі пояснив потребу посилити охорону в місті тим, що минулої ночі “тітушки” “в найгірших традиціях 2013 року” розігнали наметове містечко проти мера Труханова біля міськради; також уночі відбувся обстріл одного з центральних банків із гранатомета. За словами голови ОДА, місцева прокуратура повністю дезорганізована, а управління СБУ “замість того, щоб займатися сепаратистами, останні місяці зайняте тільки одним – переслідуванням команди реформаторів”.
Також Саакашвілі припускає, що напередодні річниці 2 травня вороги України готуються до провокацій.

Нагадаємо, 23 квітня Михеїл Саакашвілі зустрічався з президентом Петром Порошенком у Києві, і вони “обговорили питання, пов’язані з правоохоронною системою й митницею та торкнулися тих нагальних питань, які постійно піднімають люди на Одещині та по всій Україні.

Крім того, Саакашвілі зустрічався з Порошенком на Банковій також на початку квітня, перед відставкою одеського прокурора Стоянова.

Читайте також:
Мер Одеси принаймні з 2002 року є громадянином Росії

“Партія Саакашвілі”: пауза після проміжної поразки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна