АТО: менше обстрілів, у нас один поранений, у “сепарів” четверо загиблих

 

Упродовж минулої доби, 27 квітня, в зоні проведення антитерористичної операції отримав поранення один військовий. Про це на брифінгу повідомив спікер адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

“За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, одного військовослужбовця було поранено в Мар’їнці”, – розповів він.

Також полковник Мотузяник навів дані української розвідки, які свідчать, що втрати противника за минулу добу склали 4 загиблих і 6 поранених у районі Авдіївської промзони. Всі вони з 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка).
Також унаслідок “дружнього” вогню дістали поранення троє бойовиків зі складу 100-ї окремої мотострілецької бригади того ж 1-го армійського корпусу – “армії ДНР”.

Зафіксовано 27 квітня зафіксовано 29 обстрілів з боку бойовиків (за минулу добу – 31) зі стрілецької зброї, гранатометів, озброєння БМП, зенітних установок ЗУ-23-2 та 120-мм і 82-мм мінометів.

Із цих обстрілів: 6 – Попасна, Новоолександрівка, Луганське, Зайцеве (Слов’янський напрямок); 8 – Авдіївка, Мар’їнка; 7 – Тарамчук, Новотроїцьке, Старогнатівка (Волноваський напрямок); 8 – Водяне, Широкине (Маріупольський напрямок).

“У районі н.п. Авдіївка тривають обстріли позицій сил АТО, у т.ч. із застосуванням 120-мм та 82-мм мінометів”, – зазначають у ГУР.

У прес-центрі штабу АТО уточнюють, що зі згаданих 29 обстрілів 20 випадків порушення “режиму тиші” було зафіксовано з 18:00 вчорашнього дня і до опівночі.

На тлі постійного вогневого впливу бойовиків на позиції ЗСУ на Донецькому й Маріуопольському напрямках, як зазначають у штабі АТО, “на Луганщині було відносно спокійно. Однак вже з початку цієї доби поблизу Щастя противник відкривав вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Позиції сил АТО в районі Новотроїцького були обстріляні з мінометів калібру 120 мм”.

Після вчорашніх обстрілів рух транспорту через контрольний пункт в’їзду/виїзду “Новотроїцьке” на Маріупольському напрямку тимчасово призупинено.

У Головному управлінні розвідки МОУ також зафіксували чергові факти постачання з території Росії озброєння та військової техніки, паливно-мастильних матеріалів. Прибули до населених пунктів:
Іловайськ – ешелон з військовою технікою (три танки, дві 122-мм РСЗВ “Град”, дві САУ) та дизельним пальним (350 тонн);
Харцизьк – ешелон з військовою технікою (вісім танків Т-72, чотири БМП-2, чотири БМД-2, шість 122-мм гаубиць Д-30);
Новоазовськ – два БТР, два вантажні автомобілі, три паливозаправники;
Краснодон – три вантажні автомобілі, три паливозаправники.

Читайте також:
Вибух на КПП в “ДНР”: 5 загиблих. Українські військові заперечують свою причетність

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна