Бальцерович: Уряд України посилять ще двоє поляків

 

Польський реформатор, представник президента України в Кабміні Лешек Бальцерович заявив, що ще двоє громадянин Польщі увійдуть в групу підтримки реформ в Україні. Про це Бальцерович розповів під час прес-конференції у Варшаві, повідомляє “Укрінформ“.

Це екс-міністр внутрішніх справ Польщі, колишній воєвода Малопольського воєводства Єжи Міллер і відомий польський журналіст, колишній депутат Сейму Мирослав Чех.

“Моїм заступником буде пан Єжи Міллер, який був моїм співробітником у 1997-2000 роках. Він є одним з найвидатніших чиновників державного рівня”, – підкреслив Бальцерович.
За словами пана Лешека, Міллер має значний досвід роботи на різних державних посадах і володіє не тільки теоретичними знаннями, а й великим багажем практичних знань.

Мирослава Чеха Бальцерович назвав “живим мостом” між Польщею і Україною, оскільки той є етнічним українцем.
За його словами, Міллер і Чех уже перебувають в Україні і діють у відповідності з погодженим планом.

Найважливішою метою своєї роботи в Україні польський реформатор назвав створення групи стратегічних радників, які працюватимуть для української влади – президента, уряду і парламенту.

Водночас він підкреслив важливість того, що група матиме вплив і братиме участь у прийнятті важливих державних рішень “з самого початку”.

“Мова йде про те, щоб мати експертний вплив на перші проекти і стратегічні плани. Цю пропозицію було прийнято (українською владою)”, – підкреслив Бальцерович, який був віце-прем’єр-міністром і міністром фінансів Польщі у 1989-91 і 1997-2000 роках та головою Національного банку Польщі в 2000-2007 роках.

Нагадаємо, що минулого тижня польський реформатор Лешек Бальцерович став представником президента в Кабінеті Міністрів України. Бальцерович також призначений радником президента України та співголовою групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні. Ще одним співголовою цієї групи став колишній віце-прем’єр-міністр та екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош, який одночасно керуватиме групою радників прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Першим поляком на чільних посадах у виконавчій владі України при уряді Гройсмана став Войцех Бальчун, який очолив “Укрзалізницю”.

Читайте також:
Поляк-рокер на чолі “Укрзалізниці” може отримати зарплату $1,5 млн. на рік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна