На Луганщині СБУ викрила інформаторку “бойовиків”

 

На Луганщині Служба безпеки України викрила інформаторку головного розвідувального управління генштабу збройних сил Російської Федерації.

Як повідомляє прес-центр СБУ, під час перебування у серпні 2015 року на тимчасово окупованих територіях жінка за 100 доларів погодилася на співпрацю із співробітником російської розвідки. Згодом інформаторку передали на зв’язок керівникові одного з бандформувань терористів.

Перебравшись у район дислокації підрозділів сил АТО, жінка збирала розвідувальну інформацію в інтересах угруповань бойовиків. “Також зловмисниця шукала та створювала умови для вербування українців, які періодично змушені виїжджати на території, підконтрольні терористам “ДНР/ЛНР”, – повідлмляють в СБ України.

Відео зображує прихід бійців і слідчих СБУ до приватного двору ворожої спільниці та її зізнання на камеру.

Під час обшуку помешкання пособниці терористів правоохоронці вилучили засоби зв’язку та електронні носії інформації, які підтверджують її злочинну діяльність.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (“участь у діяльності терористичної організації”, – карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років).

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
Контррозвідка СБУ взяла на гарячому двох завербованих агентів ГРУ ГШ РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна