У Росії повідомили, коли відбудеться обмін Савченко на ГРУшників

 

Україна і Росія узгодили механізм обміну незаконно засудженої в РФ Надії Савченко на російських ГРУшників Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова до кінця травня.
Про це пише російське інформагентство РБК з посиланням чиновників РФ.

Вказується, що “співрозмовник, близький до керівництва Ради Федерації”, заявив, що Москва передасть Надію Савченко в Україну для “відбування покарання”, а Київ поверне Росії двох засуджених військових “синхронно”.

“Ці процеси будуть синхронізовані, але відбудуться тільки після того, як вирок Александрову та Єрофееву набуде чингості – тобто не раніше середини травня”, – йдеться у матеріалі.

Як відомо, 22 березня російський суд у Ростовській області засудив військовослужбовця ЗСУ Надію Савченко, незаконно викрадену в Луганській області, до 22 років ув’язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тисяч російських рублів.
Капітана Євгена Єрофеєва і сержанта Олександра Александрова – спецпризначенів ГУР ГШ ЗС РФ – затримали після скоєння їхньою диверсійною групу теракту на Луганщині, що призвів до загибелі українського військового, і засудили в Києві до 14 років ув’язнення кожного.
Після цього Україна й Росія почали домовлятися про обмін Савченко на ГРУшників. Щоб прискорити процес, захисники ГРУшників, як і раніше Савченко, відмовилися подавати апеляції на рішення суду.

Президент Петро Порошенко сподівається, що під час розмови з президентом РФ Володимиром Путіним 18 квітня, вдалося узгодити алгоритм повернення Савченко.

Адвокат Савченко Марк Фейгін повідомив, що після повернення в Україну Савченко не повинна відбувати покарання, присуджене їй в Росії, оскільки є членом Парламентської асамблеї Ради Європи.

Читайте також:
Міністр юстиції розповів про “гібридний” алгоритм звільнення Савченко

Текст резолюції: ПАРЄ закликала не лише Росію, і не тільки звільнити Савченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна