Засуджені ГРУшники відмовилися подавати апеляції. Обмін на Савченко наближається

 

Російський військовослужбовець Євген Єрофєєв, засуджений в Україні до 14 років ув’язнення, не буде оскаржувати вирок. Про це повідомила його адвокатка Оксана Соколовська.

“Підзахисний мій вирішив, що з вироком він в корені не згоден, вважає його незаконним, необґрунтованим, але оскаржити він його не буде. З цього приводу він написав заяву до Голосіївського районного суду”, – сказала Соколовська в коментарі агенції РІА “Новости”.

За даними “Інтерфаксу”, захист другого засудженого спецназівця ГРУ ЗС РФ – Олександра Александрова – також не буде оскаржувати вирок.

Соколовська наголосила, що це спільне рішення. При цьому адвокат Александрова Валентин Рибін повідомив РІА “Новости”, що свою відповідь він озвучить ввечері.

Як відомо, Голосіївський райсуд 18 квітня засудив капітана Євгена Єрофеєва та сержанта Олександра Александрова до 14 років ув’язнення з конфіскацією майна. Їх визнали винними в тероризмі, веденні агресивної війни і вчиненні теракту, що призвів до загибелі людини.
Військових головного розвідуправління генштабу ЗС Росії затримали 16 травня 2015 року в зоні бойових дій під м. Щастя Луганської області після їх нападу на українські позиції.
Єрофєєв зізнався, що очолював диверсійно-розвідувальну групу з 12 осіб, до складу якої входив Александров. Внаслідок терористичної акції цієї групи загинув військовослужбовець ЗСУ Вадим Пугачов.
Увечері після оголошення вироку президент України Петро Порошенко обговорив по телефону з Володимиром Путіним можливий обмін ГРУшників на українську військову Надію Савченко, засуджену в Росії раніше, яка голодує в СІЗО в Ростовській області.

Читайте також:
Порошенко пропонує обмін “всіх на всіх”: Савченко на двох ГРУшників

Порошенко узгодив із Путіним алгоритм звільнення Савченко
й готовий послати по неї свій літак

Путін про звільнення Савченко: Ми в контакті з керівництвом України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна