Порошенко узгодив із Путіним алгоритм звільнення Савченко й готовий послати по неї свій літак

 

Президент Петро Порошенко у вчорашній телефонній розмові з Володимиром Путіним попередньо узгодив алгоритм звільнення української військової Надії Савченко, яка тримає сухе голодування з 6 квітня. Про це глава держави повідомив сьогодні, 19 квітня, під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром Данії Ларсом Расмуссеном.

“Для мене як для президента України звільнення українців з російського полону має принципове значення… Я неодноразово заявляв, що готовий задіяти всі важелі, які перебувають у моєму розпорядженні, для якнайшвидшого повернення Надії Савченко та інших громадян України на Батьківщину. І я підкреслюю, що коли мова йде про людське життя, потрібно відкинути будь-яку політику й забезпечити якнайшвидше повернення. Саме тому я ініціював цю розмову з Путіним. На основі попередніх напрацювань, мені здається, нам вдалося узгодити певний алгоритм звільнення Надії”, – повідомив Порошенко.

Водночас президент застеріг пресу від категоричних висновків та конкретних дат звільнення Савченко.

Також Петро Порошенко заявив, що готовий відправити президентський літак, аби у випадку звільнення забрати Надію Савченко з Ростовської області РФ, де вона залишається в СІЗО після суду.

“Сьогодні в мене відбудеться зустріч з мамою Надії і сестрою, будуть мною дані відповідні доручення Міністерству юстиції для того, щоб відпрацювати інші механізми. Відповідні доручення отримав міністр закордонних справ. Ця складна робота, я думаю, має закінчитися якомога швидше поверненням Надії додому.
Принаймні я зазначив, що готовий направити президентський літак разом із моїми представниками, щоб забрати Надію додому і якомога швидше повернути її в Україну”, – сказав Порошенко.

Нагадаємо, незаконно засуджена в РФ українська військова Надія Савченко 13 днів тримає сухе голодування.
Президент Порошенко запропонував обміняти Савченко на російських спецназівців Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова, затриманих торік після теракту на Луганщині. 18 квітня Голосіївський райсуд Києва виніс їм вирок – 14 років ув’язнення.

Читайте також:
Путін про звільнення Савченко: Ми в контакті з керівництвом України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна