Російських найманців в “ДНР/ЛНР” перевербовують для війни в Сирії, – розвідка

 

Збройний контингент Російської Федерації в Сирії поповнюється військовими, які брали участь у бойових діях на окупованій території України. Їх зокрема рекрутують в “ДНР/ЛНР”. Про це йдеться у зведенні Головного управління розвідки Міноборони України за 19 квітня.

“З метою поповнення підрозділів збройних сил РФ, що приймають участь у бойових діях у Сирії, на території т.зв. ЛНР та ДНР здійснюється відбір військовослужбовців, які мають бойовий досвід. Перевага надається учасникам збройної агресії Росії проти України, чеченських кампаній та війни СРСР в Афганістані”, – зазначено в повідомленні.

За даними української розвідки, оцінку профпридатності та проходження курсів бойової перепідготовки для найманців організовано Центром територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ на полігоні під Новочеркаськом (Ростовська область Росії).

“Військовослужбовці, які успішно пройшли випробування, повинні підписати спеціальний контракт, що імітує їх призначення в штат приватних військових компаній для зняття юридичної та фінансової відповідальності з уряду Росії за можливі наслідки”, – інформує ГУР.

Раніше повідомлялося, що російській військові відмовляються їхати на війну до Сирії.

Читайте також:
“Вивели війська”: у Сирії загинув російський спецназівець

Stratfor: ЗС Росії лише нарощують свою інфраструктуру в Сирії

ООН: На Донбасі – безліч найманців з Росії, але Україна не розслідує ці факти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна