“Вивели війська”: у Сирії загинув російський спецназівець

У Сирії під час виконання бойового завдання в районі Пальміри загинув російський офіцер. Про це повідомила російська агенція “Інтерфакс“.

“У районі населеного пункту Тадмор (Пальміра, провінція Хомс) при виконанні спеціального завдання з наведення ударів російських літаків на цілі терористів “Ісламської держави” загинув офіцер російських сил спеціальних операцій”, – сказав співрозмовник агентства.

За словами представника російської бази “Хмеймім” у Сирії, офіцер-коригувальник потрапив в оточення “ІД” і був змушений викликати вогонь на себе.

Раніше президент Росії Володимир Путін неодноразово заперечував участь наземних військ в Сирії. Лише днями у командуванні російських війська в САР визнали, що РФ використовує в країні сили спецоперацій, сприяючи армії Башара Асада.
Нагадаємо, 14 березня Путін дав наказ про виведення переважної частини військ РФ із Сирії, однак американська розвідка заявила, що росіяни натомість ще більше розширюють свою військову інфраструктуру в САР.

Сьогодні, 24 березня, Сирійське державне телебачення повідомило, що урядові війська Башара Асада увійшли в місто Пальміра, яке бойовики “Ісламської держави” взяли під контроль ще в травні минулого року. За словами очевидців, президентська армія зайняла значну частину близько полудня в четвер, 24 березня, бої між “ІД” велися поблизу археологічних пам’яток на південно-західній околиці міста.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна