ГУР: Із Донбасу в Росію вивезли 38 убитих найманців. На їх місце агітують місцевих зеків

 

Минулої ночі з окупованої території Донбасу до Ростовської області РФ автомобільним транспортом вивезли 38 трупів російських найманців. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони України.

“В ніч з 15 на 16 квітня ц.р. до Росії через колишній пункт пропуску “Донецьк” (Росія) вивезено тіла 38 загиблих російських військовослужбовців”, – зазначено в зведенні ГУР МОУ за 16 квітня.

У цьому ж повідомленні розвідка вказує на те, що 15 квітня до центральної міської клінічної лікарні №9 та міської клінічної лікарні №5 Донецька з районів Ясинуватої і Новотроїцького було доставлено дев’ять загиблих та 11 поранених військовослужбовців зі складу підрозділів 1-го армійського корпусу (так званої “армії ДНР”) – окремого штурмового батальйону (Донецьк), 3-ї (Горлівка) та 100-ї (Донецьк) окремих мотострілецьких бригад.

Крім того, інформує ГУР, під Авдіївкою 14 квітня отримали поранення дев’ять військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК ЗС РФ.

Читайте також:
У Донецьку облаштовують секретний морг для 200-х “іхтамнєт”

Таких обстрілів на Донбасі не було з минулого вересня.
В ЗСУ – один загиблий, у бойовиків – дев’ять

Поповнити підрозділи “армії ДНР” намагаються за допомогою контингенту місцевих в’язниць.

“З огляду на значні бойові втрати, масові випадки дезертирства з передових позицій та збільшення кількості бажаючих звільнитись з військової служби, командування 1 АК ЗС РФ намагається доукомплектувати з’єднання та частини особовим складом шляхом дострокової амністії ув’язнених за кримінальні злочини, які відбувають покарання у пенітенціарних закладах Донецької області”, – ідеться в повідомленні Головного управління розвідки.

За даними ГУР, “проводяться агітаційні заходи у пенітенціарних закладах н.п. Горлівка, Торез та Сніжне, де ув’язненим пропонується повна амністія з погашенням судимостей та “підйомні” у розмірі 10 тис. російських рублів”.

Таким чином передбачається відібрати близько 300 осіб для їх подальшої підготовки та направлення до передових підрозділів 1-го армійського корпусу окупаційних військ у район Мар’їнки.

Читайте також:
Українські тюремники привезли з ОРДЛО 18 “зеків” із важкими вироками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна