Таких обстрілів на Донбасі не було з минулого вересня. В ЗСУ – один загиблий, у бойовиків – дев’ять

 

За підсумками минулої доби, 14 квітня, в зоні проведення антитерористичної операції загинув один український військовий, ще троє отримали поранення. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації з питань АТО Андрій Лисенко.

Він зазначив, що вперше з 27 вересня 2015 року, тобто майже за вісім місяців, кількість обстрілів перевищила 100 разів (104). Найбільш тривалий обстріл тривав більше двох годин. Лише на Донецькому напрямку зафіксовано 72 обстріли – теж рекорд останнього часу.
Приблизно половина обстрілів відбувається біля Авдіївки, зазначив речник.

У селі Троїцьке цивільна жінка підірвалася на розтяжці, її госпіталізовано, додав Лисенко.

Водночас з боку бойовиків страти значно серйозніші – дев’ять загиблих і 16 поранених. Це випливає із сьогоднішнього зведення Головного управління розвідки Міноборони України.

“Протягом доби втрати противника у районі н.п. Донецьк, Авдіївка та Зайцеве становлять чотири загиблих та дев’ять поранених російських військовослужбовця зі складу 11 (Макіївка) омсп, 3 (Горлівка) та 100 (Донецьк) омсбр 1 АК ЗС РФ.
При спробі захоплення опорного пункту сил АТО, в результаті вогню у відповідь, внаслідок підриву боєкомплекту двох мобільних мінометних розрахунків у районі н.п. Молодіжне (Попаснянський район Лугаснської області – “Н”) загинуло п’ять та отримало поранення сім військовослужбовців 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ”, – ідеться в повідомленні ГУР МОУ за 15 квітня.

 

Крім того, ГУР стало відомо, що 12 квітня під час розвантаження боєприпасів військовослужбовці того ж 6-го мотострілецького полку зі Стаханова вчинили бійку із стріляниною з військовими 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ), внаслідок якої було поранено одного офіцера 2 омсбр.

А 13 квітня у Стаханові (тимчасово окупована територія Луганщини) два російські військовослужбовці 6 омсп 2 АК ЗС РФ здійснили спробу збройного пограбування місцевого мешканця, але отримали гідну відсіч. В результаті інциденту один військовослужбовець доставлений в місцеву лікарню з вогневим пораненням ноги, а інший – з переломом руки.

За повідомленням розвідки, українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність заборонених Мінськими угодами 122-мм РСЗВ “Град”, САУ і танків у районах Весела Гора, Карло-Марксове, Мануйлівка та Кузнеці.

Також зафіксовано прибуття з Росії в Харцизьк ешелону з боєприпасами (80 тонн) та паливно-мастильними матеріалами (понад 120 тонн), а в Ровеньки – ешелону з паливно-мастильними матеріалами (320 тонн).

Читайте також:
У бою під Новотроїцьким сили АТО знищили російську БМП

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна