У бою під Новотроїцьким сили АТО знищили російську БМП

Учора ввечері, 14 квітня, в ході бойового зіткнення під Новотроїцьким (Волноваський район Донецької області) військові ЗСУ підбили з протитанкового гранатомета бойову машину піхоти терористів. Про це сьогодні повідомив прес-центр штабу АТО.

“Близько сьомої вечора, з метою уразити наші вогневі точки поблизу Новотроїцького, противник з бойової машини піхоти обстріляв українських захисників. За сорок хвилин кілька їхніх відділень піхоти під прикриттям двох БМП-1 пішли в наступ на українські позиції”, – розповіли про початок бою в штабі АТО.

Після доповіді з опорного пункту про ситуацію, що склалася, було прийнято рішення на відкриття вогню у відповідь. Також командир батальйону майор Богдан Барда віддав наказ командирові сусіднього опорного пункту підтримати вогнем усіх штатних вогневих засобів бійців, яких атакував ворог. Таким чином проросійські найманці потрапили під прицільний перехресний вогонь сил АТО.

“В паніці бойовики втратили керівництво та відступили. Під час бою одним із влучних пострілів з СПГ-9 наші піхотинці підбили БМП-1 противника”, – повідомила прес-служба штабу.

Сьогодні, 15 квітня, командир батальйону привітав прапорщика, молодшого сержанта та старшого солдата бойової обслуги гранатомета з влучним пострілом та готує документи на підлеглих для їх відзначення.

Читайте також:
Новий рекорд обстрілів за добу в АТО у 2016 році – 104

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна