Новий рекорд обстрілів за добу в АТО у 2016 році – 104

 

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися – за минулу добу, 14 квітня, бойовики незаконних збройних формувань 104 рази порушили режим тиші. Про це повідомив прес-центр штабу антитерористичної операції на сторінці у “Фейсбуці”.

Це найбільша зафіксована кількість обстрілів за 2016 рік. Досі найгарячішим днем було 9 квітня, коли НЗФ 91 раз обстріляли укріплення Збройних сил України.

“Поблизу наших позицій у Богданівці відбувся вогневої наліт зі ствольної артилерії”, – зазначили в штабі.

“В напрямку населених пунктів Зайцеве, Опитне, Ленінське, Станиця Луганська, Новотроїцьке, шахти “Бутівка” та Авдіївки загарбники стріляли з мінометів різного калібру 21 раз”, – зазначено в повідомленні.

У напрямку Новотроїцького та Луганського бойовики відкривали по українських силах вогонь з БМП, гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї.

Також із напрямку Докучаєвська зафіксовано одночасні обстріли українських сил біля Новотроїцького з мінометів калібру 120 мм, бойових машин піхоти та стрілецької зброї.

Крім того, тут терористи пішли на штурм, але в результаті бойового зіткнення з силами АТО відступили, повідомили у штабі.

“Протягом доби бойовики активно обстрілювали «промзону» Авдіївки з мінометів обох калібрів (82-мм і 120-мм). Також інтенсивно обстрілювали ряд прилеглих і флангових позицій (наприклад, позицію українських військ в районі повітряного стовбура шахти “Бутівка” терористи двічі накривали інтенсивним вогнем гранатометів і 82-мм автоматичних мінометів типу 2Б9 «Василек», а також зі стрілецької зброї, включаючи кулемети). В районі самої «промзони» Авдіївки кілька піхотних груп бойовиків намагалися, використовуючи «зеленку», зблизитись із позиціями сил АТО під прикриттям інтенсивного вогню з великокаліберних кулеметів, та обстріляти їх з ближньої дистанції. Всі групи противника були вчасно виявлені і під прицільним вогнем бойової охорони повернулися на вихідний рубіж”, – конкретизує ситуацію “Інформаційний спротив”.

Загалом за добу бійці ЗС України змушені були 16 разів відкривати вогонь у відповідь.

Читайте також:
Друга річниця АТО: “ми змогли локалізувати ворога на далекосхідних рубежах”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна