“Шахтар” вдруге в історії дійшов до півфіналу єврокубків

 

Донецький “Шахтар” вдруге у своїй історії пробився до стадії 1/2 фіналу єврокубків.

Обігравши ввечері 14 квітня у Львові португальську “Брагу” – 4:0 (за підсумком двох матчів – 6:1), віце-чемпіони України вишли до півфіналу Ліги Європи.

Цей поєдинок був історичним та особливим для капітана “помаранчево-чорних” Дарійо Срни. Хорватський захисник провів 486-й матч за донецьку команду і таким чином перевершив попередній рекорд Михайла Соколовського, який виступав за “гірників” у 1974-1987 роках (485 матчів).

З такої нагоди ветеран “Шахтаря” Соколовський, який зараз постійно живе в окупованому Донецьку, приїхав до Львова – через лінію розмежування та всю Україну, аби привітати нового рекордсмена.

Перед матчем фани “Шахтаря” влаштували на переповнених трибунах “Арени Львів” банерне шоу на честь 33-річного Дарійо Срни, котрий виступає за клуб із 2003 року. Вболівальники розтягнули на весь сектор символічну футболку з номером 33 Srna і транспаранти англійською мовою “Дякуємо, Дарійо! 486 матчів”.
Розчулений ювіляр не зміг стримати сліз ні перед фінальним свистком, ні в післяматчевому флеш-інтерв’ю.

Саме Срна відкрив рахунок у матчі точним ударом з пенальті на 25-й хвилині. Крім капітана, голи в домашній чвертьфінальній грі проти “Браги” забивали: Віктор Коваленко (50 хв.) та двічі у свої ворота – Рікардо Феррейра (43 і 74).
В активі Дарійо Срни аткож гольова передача на Коваленка.

Шахтар”: П’ятов, Срна (к), Ордець, Кучер, Ісмаїлі, Степаненко, Малишев, Тайсон (Дентіньйо, 77), Коваленко (Бернард, 86), Марлос (Едуардо, 76), Феррейра

Варто зазначити, що тренер Мірча Луческу чи не вперше відзначив чудову підтримку “Шахтаря” вболівальниками у Львові.
“Напевне, вболівальники розуміють, скільки праці вкладено в цю гру”, – сказав румунський тренер донеччан.

Останнього разу “гірники” заходили так далеко в єврокубках у сезоні 2008/09 в Кубку УЄФА, коли виграли турнір.
Нагадаємо, тоді команда Ріната Ахметова у плей-оф вибила в 1/16 фіналу “Тоттенхем”, в 1/8 – ЦСКА, у чветьфіналі – “Марсель”, у півфіналі – київське “Динамо”, у фінальному матчі – “Вердер”.

У поточному турнірі “Шахтар” у плей-оф вже залишив за бортом “Шальке“, “Андерлехт” і ось тепер “Брагу”.

Жеребкування 1/2 фіналу відбудеться вже сьогодні, 15 квітня. Потенційні суперники “гірників” – “Ліварпуль”, “Вілярреал” та чинний володар трофею – “Севілья”, яка вибила “Атлетик” по пенальті.
Українець Євген Коноплянка вийшов на поле в складі андалусійців у другому таймі і в серії післяматчевих 11-метрових виконав свій удар спокійно і влучно, причому в “піжонському” стилі – на паузі “поклавши” воротаря.

Матчі півфінальної стадії пройдуть 28 квітня і 5 травня.

Читайте також:
Клуб Ахметова продав свого найкращого футболіста в Китай за шалені гроші

Хокейний клуб Колесникова із зони АТО став чемпіоном України– з бійкою, росіянами, прапором і гімном

Київське “Динамо” вилетіло з Ліги чемпіонів на першій стадії плей-оф

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна