Донецький “Шахтар” вибив із Ліги Європи команду російського “Газпрому”

 

Донецький “Шахтар” подолав перший раунд “плей-оф” Ліги Європи, перемігши сьогодні в Гельзенкірхені місцевий “Шальке” з рахунком 3:0.
Перший матч у рамках 1/16 фіналу цих команд, який відбувся у Львові тиждень тому, закінчився без голів – 0:0.

Підопічні Мірчі Луческу вміло зіграли на контратаках, а в другій половині другого тайму взагалі тримали гру під своїм контролем. До перерви забитим м’ячем відзначився бразилець Марлос, причому цей гол однозначно претендуватиме на звання найкращого на цьому етапі Ліги Європи.

Латиноамериканець після передачі Факундо Ферейри в красивому розвороті переправив м’яча у ворота під штангу ударом каблуком. У другому таймі справу довершили Ферейра та молодий Віктор Коваленко.

У всіх трьох результативних атаках “гірників” не кращим чином діяв оборонець німецького клубу Роман Нойштедтер – громадянин Німеччини, який перед Євро-2012 безрезультатно готувався прийняти громадянство України, а тепер, перед новою першістю Європи, отримав російський паспорт (його батько Петро – колишній громадянин СРСР, уродженець Дніпропетровська, свого часу виступав за “Дніпро”).

Варто зазначити, що “Шахтар”, який лідирує в поточній першості України, у цьому сезоні значно омолодився й ослабився, продавши свого найкращого бомбардира Тейшейру за рекордні 50 мільйонів євро у Китай.

Генеральним спонсором ФК “Шальке-04” є російська компанія “Газпром”, чий логотип зображений на футболках гельзенкірхенського клубу. В німецькому чемпіонаті “Шальке” йде на шостому місці.

Швидше за все, команда Ріната Ахметова залишиться єдиною українською командою в наступних раундах “плей-оф” єврокубків, адже київське “Динамо” в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів програло перший домашній матч “Манчестер Сіті” з рахунком 1:3.

ОНОВЛЕНО. Згідно з результатами жеребкування, в 1/8 фіналу Ліги Європи “Шахтар” зустрінеться з бельгійським “Андерлехтом” (10 березня – в Україні, 17 березня – в Брюсселі).

Жоден російський клуб до цієї стадії єврокубку не пробився.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна