Членоушкодження “іхтамнєт”. Щоб повернутися в Росію, окупанти підірвали свій танк

 

На окупованому Донбасі діє тимчасова заборона звільняти або повертати до Росії особовий склад частин та з’єднань, що перебувають на передових позиціях.
У зв’язку з цим російські військовослужбовці 1-го армійського корпусу (так звана “армія ДНР”) вдаються до навмисного членоушкодження та пошкодження бойової техніки, повідомляє у зведенні від 12 квітня Головне управління розвідки Міноборони України.

За даними розвідки, лише 11 квітня ц.р.:

  • “наніс собі вогнепальне поранення руки командир взводу розвідувальної роти 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ);
  • під час спроби членоушкодження та несанкціонованої стрільби співробітниками військової контррозвідки ФСБ РФ на передових позиціях у районі н.п. Зайцеве був затриманий військовослужбовець 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) капітан ЗС РФ Ступаков Сергій Геннадійович, 1986 р.н.;
  • під час проведення навчання з бойовою стрільбою на полігоні у районі н.п. Шахтарськ військовослужбовці танкового батальйону 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) умовили своїх колег з артилерійського підрозділу вивести з ладу їх танк під виглядом похибки прицілювання. Влучний постріл артилеристів призвів до підриву боєкомплекту, внаслідок якого бойова машина була знищена, а троє військовослужбовців бригади отримали важкі осколкові поранення”.

Читайте також:
Весела бригада Бушуєва “армії ЛНР”:
втоплені БТРи, вкладені БМП, збиті БПЛА, стрілянина в кабаках

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна