В АТО – суттєві втрати. “Окупанти перетворюють промзону Авдіївки на “другий ДАП”

 

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі впродовж минулої доби, 7 квітня, загинув один військовослужбовець ЗСУ, 12 бійців отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Ескалація напруженості триває. За даними штабу АТО, попередньої доби бойовики незаконних збройних формувань загалом 70 разів обстрілювали позиції сил АТО.
“За вказаний період сили АТО 19 разів відкривали вогонь у відповідь, при цьому застосовуючи виключно зброю малого калібру”, – інформує прес-служба.

“На Донецькому напрямку порушення режиму тиші відбулося біля Авдіївки, Луганського, Пісків, Опитного, Невельського, Верхньоторецького, Артемового, Кам’янки, Світлодарська та Богуславського. Як і раніше, для втілення своїх підступних планів ворог використовує міномети калібрів 120 та 82 мм в поєднанні з гранатометами, кулеметами та стрілецькою зброєю”, – ідеться в повідомленні.

За оперативними даними групи “Інформаційний спротив”, які поширив народний депутат Дмитро Тимчук, протягом минулої доби російсько-терористичні війська на Донбасі, крім стрілецьких озброєнь, гранатометів різних типів, мінометів (82-мм/120-мм), також використовували 122-мм гаубиці Д-30А і танки.

У районі Авдіївки противник вже не ховаючись використовує важку бронетехніку. На південь і на північ від Ясинуватської розв’язки фіксуються дві групи танків бойовиків (загальна кількість – 12 машин, зосереджених на ділянці від “Агро-Нафти” до ринку “Господар”). Ще шість танків (резервна група) перебувають на замаскованих позиціях на північний схід від 3-го мікрорайону Ясинуватої за лісництвом. З позицій у районі висоти 272.2 і з посадки в даному районі бойовики вели цілеспрямований вогонь із танків по будівлях у “промзоні”.

“Очевидно, бойовики вирішили перетворити «промзону» Авдіївки на «другий ДАП» – зруйнувати всі об’єкти в даному районі для ускладнення оборонних дій сил АТО”, – робить висновок “Інфоспротив”.

Щодо інших напрямків, штаб АТО додає, що, порушуючи мінські домовленості, на Маріупольському напрямку, окрім заборонених мінометів у районі Павлополя, бойовики застосували самохідні артилерійські установки (САУ) в напрямку Новотроїцького.

На Луганщині по українських позиціях бойовики стріляли з гранатометів різних систем у районі Трьохізбенки, а в Станиці Луганській постріли лунали зі стрілецької зброї.

При цьому голова ЛугОВЦА Григорій Тука підтвердив, що з 8 квітня через обстріли закрито КПВВ “Станиця Луганська”.

Читайте також:
“Сталінград” оточеної промзони Авдіївки: у нас 5 поранених, у “сепарів” 5 убитих

Турчинов і Полторак побували в промзоні Авдіївки. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна