“Сталінград” оточеної промзони Авдіївки: у нас 5 поранених, у “сепарів” 5 убитих

 

В Авдіївській промзоні ввечері 22 березня та в ніч на 23 березня був сильний бій – можливо, найбільший в АТО за останні півроку. Таку думку висловив волонтер Віталій Дейнега, який має свої джерела інформації щодо цієї ділянки фронту.

Волонтер повідомив, що з боку ЗСУ – п’ятеро поранених, з них один важкопоранений. При цьому вивезення поранених із промзони було ускладнене, з огляду на її фактичне оточення.

“Сепаратисти намагались нас звідти вибити. Промзона цієї ночі була фактично оточена. Якщо ви поглянете на карту, то побачите, що вона (промзона) відрізана лісом від самої Авдіївка. І фактично вона була сьогодні оточена. І ще одна позиція в промзоні була, скажемо, ще в одному оточенні. Там доходило до того, що хлопці викликали вогонь на себе”, – розповів Віталій Дейнега каналу “Еспресо”.

За словами волонтера, ситуація нормалізувалася під ранок, українські позиції дещо посилилися.

“За рахунок приладів нічного бачення наші хлопці – лише снайпери – за ніч зробили п’ять “двохсотих” (убитих) у сепаратистів. Це трохи їх заспокоїло. Але фактично бої точилися всю ніч і закінчилися ближче до ранку”, – повідомив Дейнега.

Він зазначив, що в бою з боку НЗФ брали участь два танки, 152-мм гаубиця та великокаліберні 120-мм міномети. Водночас Збройні сили України не використовують заборонену Мінськими угодами артилерію.

“Я думаю, сьогодні буде ще веселіше. якщо ОБСЄ не приїде розтягувати”, – вважає Віталій Дейнега.
За його припущенням, сепаратисти мститимуться за своїх загиблих, і військові ЗСУ готуються до цього.

Напередодні ввечері Дейнега написав у “Фейсбуці”, що на промисловій околиці Авдіївки – “реальний “Сталінград” За сьогодні (22 березня) ми зазнали більше втрат на напрямку Авдіївка-Аеропорт, ніж за два тижні до цього”.
“Я не знаю, що там буде вранці. Настільки жорстких боїв за останні півроку я не пам’ятаю.
На місці Порошенка я б уже готував ультиматум: “або п**раси заспокоюються, або ми змушені підтягнути в Авдіївку ракети й артилерію. Це могло б заспокоїти ситуацію”.
Також Дейнега закликав переказувати в його фонд кошти на приціли й прилади нічного бачення для ЗСУ під Авдіївкою.

Також слід зазначити, що 22 березня Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про втрати з боку бойовиків таке: “У період 16-21 березня загальні втрати в підрозділах 11 омсп (Макіївка), що беруть участь у бойових зіткненнях у районі н. п. Авдіївка, склали 27 загиблих та 34 поранених військовослужбовці.
21 березня ц. р. з Донецького напрямку до обласної клінічної лікарні ім. Калініна (Донецьк) доставлено трьох важкопоранених російських військовослужбовців спеціального загону швидкого реагування (“СОБР”), що приданий 11 омсп”.

Нагадаємо, українські військові зайняли промислову зону біля Авдіївки 23 лютого.

Читайте також:
“Нас в АТО ніби не існує, але штаб іноді нарізає цікаві задачі”,
– волонтер про “правосеків” на фронті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна