Турчинов і Полторак побували в промзоні Авдіївки. ФОТО

Турчинов і Полторак серед бійців ЗСУ на "передку"

Турчинов і Полторак серед бійців ЗСУ на “передку”

Міністр оборони України Степан Полторак та секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов сьогодні, 7 квітня, відвідали передові позиції в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

У Головному командному пункті відбулася нарада з військовим керівництвом АТО, учасники якої обговорили питання організації активної оборони та забезпечення українських військ усім необхідним в умовах загострення ситуації на лінії розмежування, повідомила прес-служба Міноборони.

За інформацією з МО, керівник оборонного відомства та секретар РНБО України відвідали “найгарячіші точки переднього краю оборони”. Зокрема, промислову зону біля міста Авдіївка Донецької області, де бойовика здійснюють майже цілодобові обстріли та провокації.

Нагадаємо, “промка” є домінуючою позицією над дорожніми розв’язками біля Горлівки й розташованими там оборонними рубежами російсько-терористичних угруповань. Українські військові 23 лютого взяли цей укріпрайон під контроль, аби захистити житлові райони Авдіївки і коксохімічний комбінат від систематичних обстрілів.
Найбільше загострення бойових дій на “промці” відбувалося в 20-х числах березня, коли спостерігачі говорили про часткове оточнення позицій ЗСУ і “Сталінград”.

Під час перебування на “передку” секретар РНБО України обговорив з керівництвом сектору питання ефективної протидії провокаціям агресора та забезпечення захисту наших військових.

За словами Олександра Турчинова, весняне потепління спричинило активізацію діяльності розвідувально-диверсійних груп та спроб локальних збройних провокацій противника. “Не можна виключати і масштабних наступальних операцій російсько-терористичних військ”, – сказав він.

“Ми маємо бути готові дати відсіч будь-яким агресивним діям ворога, забезпечивши наші Збройні сили сучасною зброєю та технікою, – сказав секретар Радбезу, додавши, що парламент досі не забезпечив на законодавчому рівні наповнення спецфонду бюджету, з якого фінансується значна частина Державного оборонного замовлення”.
“Дуже сподіваюся, що це питання буде вирішено найближчого парламентського тижня2, – цитує Турчинова сайт РНБО.

Читайте також:
АТО напередодні: 67 обстрілів, у нас без втрат

Полторак Турчинов

Турчинов і Полторак в АТО

Турчинов Полторак промка АТО

Турчинов в АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна