Порошенко послав за поясненнями щодо “офшорного скандалу” до своїх юристів

 

Президент Петро Порошенко заявив, що вичерпні пояснення для преси щодо його участі в “офшорному скандалі” нададуть юристи.
Запис про це з’явився на офіційній сторінці президента у “Фейсбуці”.

Порошенко підкреслив: “Я перша посадова особа в Україні, яка серйозно ставиться до декларування своїх статків, сплати податків і питання конфлікту інтересів, які вирішую в рамках українського законодавства та міжнародного приватного права.”

“Ставши президентом, я відійшов від управління активами, доручивши цю справу відповідним консалтинговим та юридичним компаніям. Очікую, що вони нададуть вичерпні пояснення для української та міжнародної преси”, – написав президент.

Як і пояснення щодо свого проколу з оцінкою статті “Нью-Йорк таймс” про корупцію в Україні, цей допис Петра Порошенка продубльовано англійською мовою.

Я перша посадова особа в Україні, яка серйозно ставиться до декларування своїх статків, сплати податків і питання конфлі…

Опубліковано Петром Порошенком 4 квітня 2016 р.

 
Нагадаємо, 3 квітня ЗМІ опублікували велике розслідування, що розкриває причетність багатьох світових лідерів, політиків і відомих людей різних професій до приховування своїх активів в офшорних компаніях Панами. Серед них, крім інших, виявився Петро Порошенко.
Дії Порошенка можуть суперечити закону, оскільки він відкрив нову компанію, перебуваючи в кріслі президента, і не вказав цей актив у фінансовій декларації.

Читайте також:
“Розкриття офшорів Порошенка – радше його політична відповідальність,
а не юридична”, – “Слідство.інфо”

Мер Одеси принаймні з 2002 року є громадянином Росії

Mossack Fonseca: “Найбільший злив в історії журналістики” – злочин проти приватності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна