Скандального командувача флоту замінили на учасника АТО навіть без голосів петиції

 

Президент України Петро Порошенко звільнив скандального командувача Військово-морських сил України. Про це повідомляє сайт “Думская.net” з посиланням на джерела в Генштабі. За попередніми даними, замість контр-адмірала Сергія Гайдука ВМСУ очолив генерал-лейтенант Ігор Воронченко.

На сайті президента наразі немає указу про кадрову ротацію у ВМСУ.
Повідомлення про звільнення Гайдука і призначення Воронченка з’явилося на одеському сайті ввечері 1 квітня, але інформацію супроводжує позначка “Не жарт!” Цю новину поширили провідні інформагенції України.

Заміну командувача ВМСУ Новинарні підвердив волонтер, який був одним з ініціаторів кампанії за звільнення Гайдука. За його даними, відставлено також заступників комфлоту.

Нагадаємо, активісти волонтерських рухів України 11 лютого розмістили на сайті президента України петицію із закликом звільнити контр-адмірала Сергія Гайдука, який командує ВМСУ з березня 2014 року. Йому закидали “відсутність реформ у ВМС за майже два роки і фактичний розвал флоту”.
“Поряд із десятками бойових офіцерів-патріотів у ВМС служать відверті зрадники і саботажники, – заявляв співзасновник волонтерського руху “Народний тил” Роман Сініцин. – Я чесно не розумію, як ВМС України може командувати людина, донька якої (Рудь Юлія) проживає в окупованому Росією Криму і її чоловік є діючим офіцером ФСБ РФ (ще й зрадником, бо був офіцером СБУ). Дружина “Гнома” (прізвисько Гайдука) – сестра дружини Якименка. Того, котрий був головою СБУ. Того, котрий “підозрюваний у державній зраді і злочинах проти людства під час подій Євромайдану, переховується в Росії”.

Варто зазначити, що за 50 днів петиція зібрала 10417 підписів, тоді як для розгляду петиції президентом потрібно набрати 25 тисяч підписів.

“Думская” зазначає, що офіційне представлення нового комфлоту може відбутись уже 2 квітня на борту флагманського фрегата “Гетьман Сагайдачний”, який напередодні цієї події пришвартувався біля 15-го причалу одеського Морвокзалу.
За іншими даними, представлення заплановано на понеділок, 4 квітня.

Новим очільником ВМСУ став екс-заступник командувача з берегової оборони, учасник АТО генерал-лейтенант Ігор Воронченко, який користується авторитетом серед підлеглих і проявив себе з найкращої сторони під час окупації Криму та на фронті.

Ігор ВоронченкоІгор Воронченко народився 22 серпня 1964 року в смт Бабаї Харківської області. Закінчив Ташкентське танкове училище, служив у Групі радянських військ у Німеччині, потім – у Білоруському військовому окрузі.
Після розпаду СРСР прийняв присягу на вірність народу України. До 2003 року служив у Національній гвардії, командував механізованим полком, який після реорганізації НГУ у Внутрішні війська МВС було передано Збройним силам і розгорнуто у війська берегової оборони ВМСУ.
Під час кримських подій обіймав посаду заступника командуючого флотом з берегової оборони. Був командувачем силами АТО в Луганській області. Остання посада – начальник Головного управління персоналу Генштабу.

“Думская.net” неодноразово оприлюднювала інсайдерську інформацію зі штабу флоту, також розташованого в Одесі. Зокрема саме “Думская.net” першою повідомила про п’яний штурм військовими моряками бази ВМСУ, коли через прохідну військової частини проривалися друзі Євгена Гайдука, сина командувача флоту.

Читайте також:
Рада волонтерів при МО підтримала ініціативу щодо переатестації командирів флоту.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна