Обама провів зустріч із Порошенком і пообіцяв $1 млрд. в обмін на уряд. ОНОВЛЕНО

 

Під час саміту з ядерної безпеки у Вашингтоні президент України Петро Порошенко провів зустріч із президентом Сполучених Штатів Америки Бараком Обамою. Про це сьогодні, 1 квітня, повідомила прес-служба Банкової.

Глави  держав обговорили ситуацію на Донбасі та в Криму і скоординували зусилля для повної імплементації Росією Мінських домовленостей.

Президенти також обговорили питання розвитку стратегічного партнерства між Україною і США.
Окрему увагу було приділено необхідності якнайшвидшого формування зорієнтованих на реформи коаліції та уряду в Україні.

“Президент Обама підтвердив готовність надати третій транш кредитних гарантій у розмірі 1 млрд. доларів США по завершені процесу формування уряду в Україні”, – зазначила прес-служба АП.

Варто зазначити, що перед початком саміту з ядерної безпеки у планах президента США зустріч з главою Української держави не передбачалася.

Водночас багато коментаторів висловили думку, що контакт Обами з Порошенком у рамках безпекового саміту був не офіційною зустріччю чи переговорами “на полях”, а протокольним фотографуванням.
Як доказ наводять такі самі фото президента США з президентами Польщі, Литви, Туреччини тощо – в тому самому антуражі й у тій самій позі, що з Петром Порошенком.

Чи зустрічався\бачився Обама з Порошенком?Адміністрація президента України порадувала нас гарним фото зустрічі глав Укр…

Опубліковано Богданом Яременком 1 квітня 2016 р.

Так само виглядало протокольне фотографування з Обамою на генасамблеї ООН президента Віктора Януковича у вересні 2012 році. Тоді Банкова теж повідомляла про зустріч, хоча такий контакт триває не більше хвилини і для фото потрібно вистояти чергу між президентів Гайани, Малаві, Того, Латвії та ін.

Нагадаємо, кількома годинами раніше Порошенко зустрівся з віце-президентом США Джо Байденом та держсекретарем Джоном Керрі. Байден також назвав умовою виділення Україні кредитного мільярда доларів “формування нового уряду, орієнтованого на реформи і співпрацю з МВФ”.
Це також дозволить українській стороні розраховувати на допомогу від інших “міжнародних фінансових інститутів”.

Кріv того, у Вашингтоні Петро Порошенко провів зустріч із міністром торгівлі Сполучених Штатів Америки Пенні Пріцкер. Глава держави поінформував про хід реформ в Україні, що відкриває нові можливості для залучення американських інвестицій в українську економіку.
“Співрозмовники також обговорили питання  залучення американських кредитних ресурсів. Міністр торгівлі США повідомила про сприяння в активізації діяльності Експортно-імпортного банку США та Корпорації приватних закордонних інвестицій США (OPIC) в Україні”, – поінформувала прес-служба АП.

Пенні Пріцкер також підтримала ініціативу Петра Порошенка щодо створення Національної інвестиційної ради та залучення до її роботи провідних американських компаній.

Читайте також:
Обама телефоном особисто закликав Путіна звільнити Надію Савченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна