Речниця Яценюка пояснила, навіщо він зустрівся з Ахметовим

 

“Це була одна з багатьох планових зустрічей прем’єр-міністра України, які він проводить із власниками, керівниками та менеджерами бізнесу – як державного, так і приватного, в рамках системного моніторингу Кабінетом Міністрів діяльності найбільших підприємств, які забезпечують створення робочих місць, сплату податків та експортну валютну виручку”, – так прес-секретар Арсенія Яценюка Ольга Лаппо прокоментувала численні запити ЗМІ з приводу вчорашньої зустрічі очільника Кабміну з олігархом Рінатом Ахметовим.

Напередодні журналістам стало відомо, що Ахметов приїздив до Будинку уряду 23 березня пізно ввечері та провів там майже дві години.

“Арсенія Яценюка як главу уряду турбувало питання зменшення обсягів валютної виручки від компаній, в тому числі власником яких є Рінат Ахметов, що може потягнути за собою зменшення сплати податків до державного бюджету”, – повідомила Лаппо у “Фейсбуці”

За її словами, прем’єр “отримав пояснення, що зменшення обсягу валютної виручки пов’язане із суттєвим падінням на зовнішніх ринках цін на експортну продукцію компаній, до яких має відношення Рінат Ахметов. Зокрема, метал та руду”.
На зустрічі також обговорювалося питання стимулювання експорту, зазначила речниця.

“Результатом цієї бесіди є запланована зустріч глави уряду із найбільшими експортерами з метою вжиття заходів стимулювання збільшення обсягів експорту, валютних надходжень в країну, збереження робочих місць та курсової стабільності”, – написала Лаппо.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про компроміс фракцій Блоку Порошенка та “Народний фронт” з приводу зміни складу Кабміну. Дві найбільші фракції парламенту домовилися змінити Арсенія Яценюка на посаді глави уряду на Володимира Гройсмана.
Раніше повідомлялося, що в лютому Рінат Ахметов був одним з олігархів, чия група у ВР не допустила висловлення недовіри Кабінету Яценюка.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна