Геращенко: Бойовики “гублять” українських заручників

 

Представники російсько-терористичних угруповань на переговорах у Мінську штучно занижують кількість утримуваних ними українських заручників.
Про це повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко у своєму “Фейсбуці” за результатами засідання підгрупи 23 березня.

“Ключова тема гуманітарної підгрупи, де я працюю з Віктором Медведчуком, як завжди, – звільнення заручників. На жаль, сьогодні абсолютно деструктивна дискусія з боку бойовиків. Знову штучно занижують кількість заручників на своїх територіях”, – зазначила Геращенко.

“Ми ж по крихтах збираємо інформацію про місце утримання бранців, до яких не допускають ані місію Червоного Хреста, ані родичів, а на наші запити часто не дають відповіді”, – додала вона.

За словами Геращенко, на засіданні Контактної групи 23 березня представники бойовиків “дійшли до відвертої маячні – вже заперечують факти про утримання кількох бранців, хоч ще вчора кричали про “кримінальні справи” проти них за своїми “лднрівськими кодексами”.

Ключова тема гуманітарноі підгрупи, де я працюю з В. Медведчуком , як завжди, – звільнення заручників . На жаль, сьогодн…

Опубліковано Iryna Gerashchenko 23 березень 2016 р.

“Наприклад, представники ОРЛО “загубили” в списках важкохворого В. Ж. та інших бранців, та не підтверджують їх місцезнаходження. Така ж ситуація по ще кількох заручниках, за яких ми боремося”, – повідомила Геращенко.

Вона також додала, що “передала вимогу від українських освітян і науковців звільнити відомого релігієзнавця Ігоря Козловського, якого бойовики затримали ще у січні і безпідставно заарештували”.

За словами Геращенко, українська сторона також укотре наголосила на “особливому питанні Надії Савченко“, яку вимагає від Росії звільнити в рамках мінських угод.

Як писала Новинарня, раніше Ірина Геращенко повідомила, що в полоні незаконних збройних формувань на Донбасі залишається майже 130 заручників.

Читайте також:
ФСБ пропустила Ірину Геращенко на переговори в Мінськ

На Донбасі зникли безвісти 693 українці. Треба починати справжній пошук, – Геращенко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна