ФСБ пропустила Ірину Геращенко на переговори в Мінськ

"Типова бандерівка" Ірина Геращенко в Мінську. Фото з ФБ

“Типова бандерівка” Ірина Геращенко в Мінську. Фото з ФБ

Хоча в Росії й Білорусі єдина база осіб нон ґрата, представницю України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірину Геращенко безперешкодно пропустили до Республіки Білорусь.
Про це Геращенко повідомила сьогодні в соцмережі, перебуваючи в Мінську, де відбудеться черговий раунд переговорів.

При цьому, судячи з фото, народна депутатка від БПП демонстративно вбралася у футболку із зображенням великого тризуба.
Також Ірина виклала знімки своїх віз та міграційних карт РБ.

Мінськ. Веду себя нагло):. Типичная бандеровка. Схоже, я чи не єдина людина, якій в'ізд в РФ заборонено, а от в Мінськ …

Опубліковано Iryna Gerashchenko 23 березень 2016 р.

Ірина Геращенко розцінює заборону ФСБ на в’їзд їй до Росії 21 березня як провокацію з метою не допустити її на суд над Надією Савченко.

“Схоже, я чи не єдина людина, якій в’їзд в РФ заборонено, а от в Мінськ пустили (поки що). При цьому в РФ і Білорусі спільна база даних небажаних осіб, це вказано на бланку, який потрібно заповнювати, і це підтверджують прикордонники”, – написала депутатка.

“Прямо детектив якийсь, все це ще більше переконує мене в тому, що ця фсбшна провокація мала на меті не допустити мене на суд до Надії, це спроба перешкоджати моїй діяльності і впливати на неї”, – зазначила Геращенко.

Варто зазначити, що президент Петро Порошенко вважає заборону Ірині Геращенко на в’їзд у Росію до 2021 року свідченням невиконання Росією “мінських домовленостей”. Він доручив заступнику голови АП Костянтину Єлісєєву провести з європейськими послами – учасниками “нормандського формату” (Україна, Німеччина, Франція, Росія) переговори про відповідну реакцію від партнерів.

Геращенко, крім мандатів народного депутата й члена переговорної групи в Мінську, є членом Парламентської асамблеї Ради Європи та уповноваженим президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна