СБУ: З початку війни на Донбасі загинуло 1600 російських військових

 

Від початку збройного конфлікту на Донбасі загинули понад 1600 військових Росії. Про це під час брифінгу повідомив керівник апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук.

“Понад 1600 громадян РФ, які є військовослужбовцями, загинули на Донбасі під час конфлікту”, – заявив він.

При цьому Ткачук звернувся до рідних тих росіян, котрі поїхали воювати на Донбас. Російською мовою він висловив готовність ділитися з ними інформацією, яка є в СБУ з приводу найманців, не афішуючи цього.

Пропозиція СБ України. Сім’ї загиблих росіян можуть звертатися до СБУ, ми готові надати наявну інформацію 0-800-501-482 або [email protected]

Як передає “УП”, спікер СБУ зазначив, що якщо ці росіяни, як стверджує керівництво РФ, є добровольцями, то чому тоді проти них не порушують кримінальні справи, адже у Кримінальному кодексі Росії є стаття за участь у незаконних збройних формуваннях?

Говорячи про кількість загиблих російських найманців, Ткачук заявив, що ця кількість принаймні удвічі більша, ніж кількість загиблих кадрових військових.

За його словами, нині на окупованому Донбасі перебуває до 6 тисяч російських військових, а також близько 40 тисяч бойовиків у лавах незаконних збройних формувань.
Відбувається постійна ротація. “Приблизний термін перебування для російських військових на Донбасі 3-6 місяців”, – розповів Олександр Ткачук.

Читайте також:
Путін закрив офіс ООН з прав людини, бо той викрив масове вербування
вояків РФ для війни на Донбасі, – “Інфоспротив”

Суди в Росії вважають пом’якшувальною обставиною найманство в армії “ДНР”

У Донецьку конфісковане в переселенців житло
роздають російським найманцям “армії ДНР”

ГУР: Комісія ЗС Росії на Донбасі шукає, хто зливає
дані про кадрових офіцерів РФ в арміях “ДНР/ЛНР”

Розвідка виявила бурятського майора на чолі батальйону спецпризначення “армії ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна