Путін закрив офіс ООН з прав людини, бо той викрив масове вербування вояків РФ для війни на Донбасі, – “Інфоспротив”

 

Закриття владою Росії офісу ООН з прав людини потрібно розглядати в контексті подій на Донбасі. Таким чином президент РФ Путін відреагував на результати розслідування представництва Верховного комісара ООН з прав людини, яке викриває численні факти вербування кадрових російських військових для війни проти України.
Про це заявляє народний депутат України, координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук.

Крім закликів ООН до Москви звільнити Надію Савченко, Тимчук відзначає в закритті офісу з прав людини в Москві “ще один цікавий момент”.

“В останні місяці представники Управління Верховного комісара ООН з прав людини (в т.ч. структурних підрозділів в Україні та Росії) ведуть серйозне розслідування з теми найманства на Донбасі – з обох сторін конфлікту. За тими запитами, які отримували ми (я як народний депутат і група “ІС”) з проханням надати відповідну інформацію, можна судити, що розслідування – ретельне, глибоке та об’єктивне“, – написав Дмитро Тимчук у “Фейсбуці“.

“У цій ситуації наші добробати (як українські добровольці, так і іноземні громадяни в АТО) під міжнародне визначення найманства ніяк не потрапляють. Немає визначальних ознак – вербування найманців на території інших країн з метою їх участі в конфлікті; мотивів в першу чергу меркантильного характеру (заробити на участі в конфлікті); факту отримання грошової винагороди істотно більшого, ніж у військовослужбовців національних збройних сил, і т.д.”, – зазначає Тимчук.

“Зате всі ці ознаки присутні у випадку з тими тисячами російських найманців, яких Москва регулярно вербує на своїй території і табунами закидає на Донбас – вбивати українців“, – переконаний експерт.

“Зрозуміло, що для Путіна, якому давно наплювати на міжнародне право і який пішов далеко за лінію морально-етичного горизонту, подібне об’єктивне розслідування ООН про російських найманців на Донбасі не стало б причиною гірких сліз. З іншого боку, Москві навряд чи потрібне подібне чергове свідчення злочинів путінської кліки у вигляді доповіді ООН”, – робить висновок координатор “Інфоспротиву”.

Читайте також:
В “арміях ДНР/ЛНР” лише 35% місцевих бійців, решта – з Росії

ГУР: Після втрат під Авдіївкою російські “відпускники” потягнулися з Донбасу додому

Комісія ЗС Росії на Донбасі шукає,
хто зливає дані про кадрових офіцерів РФ в арміях “ДНР/ЛНР”

У Донецьку конфісковане в переселенців житло
роздають російським найманцям “армії ДНР”

ГУР МО: Російського полковника на чолі армії “ДНР” “ковбасить” через безгрошів’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна