В “арміях ДНР/ЛНР” лише 35% місцевих бійців, решта – з Росії. Окупанти оголошують призов

 

Частка місцевих мешканців в особовому складі 1-го та 2-го армійських корпусів (так звані “армії ДНР і ЛНР”) не перевищує 35%. Про це сьогодні в черговому зверненні повідомило Головне упраління розвідки Міністерства оборони України.

“Головною проблемою російського командування залишається брак бажаючих брати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях Сходу України як серед місцевого населення, так і серед найманців – громадян Росії.
Частка місцевих мешканців в загальній численності військового угрупування 1 та 2 АК ЗС РФ постійно знижується і, на теперішній час, не перевищує 35%”, – зазначено у зведенні.

Для доукомплектування підрозділів та стримування масового звільнення командування російських окупаційних військ, згідно до інформації ГУР МО, прийняло такі рішення:

з 4 квітня по 15 липня ц.р. провести примусовий призов на “військову службу” мешканців тимчасово окупованих територій Донбасу чоловічої статі віком до 45 років;

з 14 березня ц.р. виключити юридичну можливість дострокового розірвання контракту за власним бажанням для російських найманців, які воюють “за контрактом”.

Також ГУР МО інформує, що 10 березня до танкового батальйону 5-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК прибуло з Росії 15 танків Т-72.
А вчора, 11 березня, до залізничної станції Макіївка прибув ешелон з такою військовою технікою з Росії: вісім одиниць БМП-2, дві одиниці 122-мм РСЗВ “Град”, дві одиниці 120-мм самохідних артилерійських гармат 2С9 “Нона”, 14 одиниць автомобільної техніки; чотири цистерни з паливно-мастильними матеріалами й чотири вагони з боєприпасами.

Читайте також:
ГУР: У Донецьку конфісковане в переселенців житло
роздають російським найманцям “армії ДНР”

ГУР МО: Російського полковника на чолі армії “ДНР” “ковбасить” через безгрошів’я

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна