Росія закриває офіс ООН з прав людини і “не бачить у цьому нічого незвичайного”

 

Дипломатична місія Росії в Женеві підтвердила, що офіс ООН з прав людини в Москві закривається. Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на російське державне інформагентство.

Постійний представник Російської Федерації при відділенні Організації Об’єднаних Націй та інших міжнародних організаціях у Женеві Олексій Бородавкін заявив, що “ми (Росія) не бачимо нічого незвичайного” у закритті московського офісу правозахисників.

 

Управління верховного комісара ООН з прав людини наразі не оприлюднило реакції на це рішення Кремля, прийняте на тлі придушення протестів у Росії.

Кількома днями комісар Зейд Раад аль Хусейн висловлював “стурбованість сигналами” від уряду РФ про намір закрити представництво ООН з прав людини в Москві.
Верховний комісар ООН з прав людини висловлювався за те, щоб більше контактувати з російською владою, в тому числі для обговорення проблеми “звуження простору для правозахисників і неурядових організацій”.

Читайте також:
Україна не пристала на пропозицію місії ООН визнати документи “ДНР/ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна