Розвідка виявила бурятського майора на чолі батальйону спецпризначення “армії ДНР”

 

Майор збройних сил Росії Віталій Сукуєв є одним із комбатів у структурі “армії ДНР”, що проходить в офіційних документах РФ як “1-й армійський корпус Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ”. Про це у зведенні за 14 березня повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“Встановлено, що на посаді “командира 1 отдельного батальона специального назначения (Донецк) 1 АК (Донецк, Украина) Центра территориальных войск Южного военного округа ВС Российской Федерации” перебуває майор ЗС РФ Сукуєв Віталій Володимирович (Сукуев Виталий Владимирович), 1979 р.н., народився в Бурятії”, – інформує ГУР МО, надаючи фото бурятського майора.

Як зазначає розвідка, до прибуття на тимчасово окуповані території України для виконання злочинних наказів військово-політичного керівництва Росії майор Сукуєв проходив службу на посаді командира окремого розвідувального батальйону 33-ї окремої мотострілецької бригади (гірської) 49-ї армії Південного військового округу ЗС РФ, що дислокується на Північному Кавказі в місті Майкоп, республіка Адигея.

Нагадаємо, бурятські найманці – кадрові військовослужбовці ЗС РФ – були однією з дієвих сил у складі російсько-терористичних військ під час загострення бойових дій на Донбасі восени 2014-го – взимку 2015 років.

Читайте також:
Путін закрив офіс ООН з прав людини,
бо той викрив масове вербування вояків РФ для війни на Донбасі

В “арміях ДНР/ЛНР” лише 35% місцевих бійців, решта – з Росії

ГУР: Після втрат під Авдіївкою російські “відпускники” потягнулися з Донбасу додому

Комісія ЗС Росії на Донбасі шукає,
хто зливає дані про кадрових офіцерів РФ в арміях “ДНР/ЛНР”

У Донецьку конфісковане в переселенців житло
роздають російським найманцям “армії ДНР”

ГУР МО: Російського полковника на чолі армії “ДНР” “ковбасить” через безгрошів’я

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна