Полтавщина – перша з областей, яка зав’язала партнерство з районом української Донеччини

 

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський виступив з ініціативою, аби з кожним районом та містом обласного значення Донеччини, підконтрольним Україні, зав’язала партнерство певна область. Першою на таку пропозицію відгукнулася Полтащина, яка почала встановлювати зв’язки “народної дипломатії” з Мар’їнським районом.

“Сьогодні стартував ще один проект Донецької облдержадміністрації. Торік виникла ідея, щоб за кожним містом обласного значення Донеччини, за кожним районом була закріплена одна з областей України.
Мені дуже приємно, що першими з пропозицією партнерських стосунків відгукнулись полтавські колеги. Вони запропонували допомагати Мар’їнському району як одному з найбільш постраждалих від атак бойовиків”, – повідомив Жебрівський у соцмережі.

За його словами, насамперед ідеться про культурно-освітні зв’язки.
“Ми просуваємо програми обміну педагогічним досвідом, запрошуємо творчі колективи з гастролями. Духовна інтеграція в єдиний український простір, відчуття взаємопроникнення для відродження Південно-Східної Слобожанщини зараз важливіші понад усе”, – зазначив голова ДонВЦА.

Голова Полтавської облради Олександр Біленький і заступник голови Полтавської облдержадміністрації Роман Товстий 12 березня відвідали місто Мар’їнка й почали шефство з надання допомоги постраждалій від постійних обстрілів Мар’їнській школі №1.

Керівники Полтавщини подарували школі сертифікат на придбання 15 металопластикових вікон.
“Це лише перший крок. Хочемо вам побажати якнайшвидше здобути мир на цій території. Ми завжди будемо намагатись підставити плече і допомогти”, – цитує Олександра Біленького прес-служба Донецької обласної адміністрації.

“За кожним районом Полтавської області буде закріплений населений пункт Мар’їнського району. Ми готуємо багато проектів, мета яких – показати, що вся Україна співпереживає Донеччині. Потрібно ламати психологічний бар’єр, що Донбас – це якась “сіра зона”, – наголосив голова Полтавської облради.

Водночас Павло Жебрівський зазначив: “Фінанси для нас не ключове питання. Ми говоримо про обмін вчителями, прийом донецьких дітей на літній відпочинок. Працюємо, щоб до нас з гастролями приїжджали творчі колективи”.

Читайте також:
“Київ робить велику помилку, коли розповідає лише про війну на Донбасі
й не бачить людей Донбасу”

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна