Антикорупційний прокурор розповів про свою зарплату й перші успіхи на посаді

 

Антикорупційна прокуратура передала до суду вже чотири обвинувальні акти. Про це повідомив глава відомства Назар Холодницький в ефірі телеканалу 112 Україна.

За його словами, йдеться про справу судді Сєверодонецького суду за вимагання 6 тисяч доларів, чиновника Держекспортконтролю Сергія Головатого за вимагання хабара в 250 тисяч доларів, а також про справи щодо двох співробітників СБУ, які намагалися отримати незаконні 70 тисяч доларів.

Читайте також:
НАБУ й СБУ взяли на хабарі заступника прокурора Тернопільщини.
“Світить” до 12 років

Холодницький також повідомив, що ще чотири провадження, які планувалося передати в суд, поки що затримуються, оскільки сторона захисту знайомиться з матеріалами. Одна з цих справ стосується прокурора Генпрокуратури, який пропонував хабар за працевлаштування в Національне антикорупційне бюро.

Про зарплату

За словами Холодницького, зарплата прокурора антикорупційної прокуратури становить приблизно 50 тисяч гривень.

“Із 24 осіб, які зараз працюють в антикорупційній прокуратурі, 18 – це приїжджі з різних регіонів від Львова до Луганська. Забезпечення житлом, скажу відразу – ніяк, тому що у людей є гідні зарплати, зарплата у прокурора, ця сума не є секретною, близько 50 тисяч гривень, (…) дозволяє зняти досить непогану квартиру без шкоди сімейному бюджету”, – сказав Холодницький.

При цьому сам він живе не в Києві, а у Вишневому, повідомив очільник Антикорупційної прокуратури.

Читайте також:
Молодий антикорупційний прокурор пояснив присвоєння йому
генеральського звання

Про підбір кадрів

Відповідаючи на питання, чи знає він про порушення та незаконні дії при проведенні конкурсу на місця прокурорів, Холодницький сказав:

“Ні, такої інформації у нас не було. Наскільки я знаю, деякі конкурси на місцевих прокуратурах іще тривають, оскільки тривають судові засідання, судові тяжби, хтось оскаржує результат. Але якщо брати конкурс на спеціалізовану антикорупційну прокуратури, який я проводив як член комісії та порядок був мною затверджений, то ми набрали перше 13 осіб прокурорів і ніякого позову на результати конкурсу не було”.

Про соцмережі й кабінет

Як повідомив Назар Холодницький, він є користувачем винятково соціальної мережі “Фейсбук”.

“Будь-які мої аккаунти в “Однокласниках” та інших [соцмережах] – це все фейки”, – сказав антикорупційний прокурор.

Холодницький також заявив, що він – єдиний заступник генерального прокурора, у якого немає свого кабінету в приміщенні ГПУ на вулиці Різницькій.

Про візит в АП перед своїм призначенням

Відповідаючи на питання про повідомлення, нібито за два дні до свого призначення на посаду він відвідав адміністрацію президента, Холодницький запевнив, що це неправда.

“Неправда. 27 грудня, це була п’ятниця, коли я дізнався, що ми з [Максимом] Грищуком двоє вийшли [у фінал конкурсу на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури], я просто поїхав додому.
І в суботу я телефони всі вимкнув, бо розумів, що буде відбуватися”, – розповів глава Антикорупційної прокуратури.

Про звинувачення Абромавичуса

У Національного антикорупційного бюро України немає даних про причетність першого заступника лідера фракції БПП Ігоря Кононенка до епізоду з в.о. заступника голови правління НАК “Нафтогаз України” Андрієм Пасішником.

“У даний час у нас немає даних, що дійсно Кононенко причетний до епізоду з Пасішником особисто”, – сказав Холодницький.

За його словами, у ході допиту в Національному антикорупційному бюро України Пасішник відмовився давати свідчення.

“Як мені доповіли прокурори, процесуальні керівники зазначеного виробництва, Пасішник учора в НАБУ відмовився на підставі статті 63 Конституції України давати свідчення. Сказав, що оскільки він з дороги, втомлений, йому потрібно відпочити, набратися сил. Ми цю його заяву прийняли.
І потім, звичайно, для мене, як для антикорупційного прокурора, так і для звичайного громадянина було дуже цікаво побачити його в ефірі телеканалу “Інтер”, де він досить бадьоро виглядав і досить бадьоро коментував ці обставини”, – додав Холодницький.

Він також додав, що в провадженні, розпочатому за заявою міністра економічного розвитку Айвараса Абромавичуса, є й інші епізоди, і досудове слідство триває.

Читайте також:
НАБУ оголосило підозру заступнику голови “Нафтогазу”.
Той утік і назвався цапом-відбувайлом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна