Прокурора, який за хабар намагався влаштуватися в Антикорупційне бюро, посадили під домашній арешт

 

Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 60 днів прокуророві Генеральної прокуратури України, який пропонував хабар членам конкурсної комісії Національного антикорупційного бюро (НАБУ) за посаду керівника підрозділу детективів.
Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

За рішенням суду, прокурор О.А.Матюшко, який намагався “купити” посаду в Антикорупційному бюро за 10 тисяч доларів, повинен цілодобово перебувати під домашнім арештом і носити електронний браслет.

“Такий запобіжний захід обумовлений тим, що основні гласні і негласні слідчі (розшукові) дії на цей час проведено, досудове розслідування у кримінальному провадженні перебуває в завершальній фазі, обвинувальний акт невдовзі буде передано для розгляду по суті до суду”, – повідомив Холодницький.

За його словами, суд повністю задовольнив клопотання прокурора у справі.

На початку судового засідання адвокати підзахисного подали клопотання про заборону стаціонарної фото- та відеозйомки, але суддя його відхилив.

Підозрюваний Матюшко під час виступу в суді зазначив, що “ніякого злочину не вчиняв” та вважає цей судовий процес “підкупом і провокацією з метою створення вигляду боротьби з корупцією”.
Також він попросив суд не застосовувати до нього запобіжний захід у вигляді застави, оскільки “немає матеріальної можливості його внести”, попросивши замінити його на особисте зобов’язання.

Невдаху-прокурора затримали 17 лютого 2016 року спільними зусиллями детективів НАБУ та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка зараз здійснює процесуальне керівництво в цій справі.

Як повідомив Холодницький, підозрюваний Матюшко працює в органах прокуратури з 2004 року.  У листопаді 2015 року він брав участь у відкритому конкурсі на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі і був допущений конкурсною комісією до участі у співбесіді.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне агентство із запобігання корупції є новоствореними структурами, які повинні боротися з корупцією в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна